-->

5. september 2023

Kan bli en god høst for Icelandair

Icelandair ser positivt på høstsesongen 📷 Icelandair

Det islandske flyselskapet Icelandair la nylig frem rekordresultater for andre kvartal, og ser med stor optimisme på den kommende skandinaviske høstsesongen. Med et rekordhøyt passasjertall på hele 567.000 i juli og en positiv utsikt for flytrafikken i august og september, har Icelandair styrket sin posisjon i det nordiske markedet.
annonse


Salgssjef i Icelandair, Bjørn Tore Larsen, uttrykte sin tilfredshet med sommersesongens prestasjoner og fremtidige utsikter:

 - Vi har hatt gode resultater for flyvningene våre fra Oslo og Bergen i sommer, og prognosene ser bra ut også for tredje kvartal. Med tre daglige flyvninger i sommer fra Norge til Island og videre til USA, har vi flydd mange nordmenn over dammen, men det har også vært mange amerikanere som har ønsket å besøke Norge takket være en svært fordelaktig kronekurs.

Larsen understreket spesielt populariteten til morgen- og formiddagsflyvningene, som ofte har vært fullbooket. Icelandair rapporterte i juli om rekord i passasjertall på 567.000, noe som representerer en økning på 9,25 prosent fra juni og den høyeste passasjerveksten siden juli 2019.

Ingen andre flyselskaper kan nyte godt av den geografiske fordelen med Island som en naturlig mellomlanding på veien fra Oslo til Nord-Amerika, som Icelandair kan. Selskapet planlegger å opprettholde daglige forbindelser fra Oslo til Island og videre til USA gjennom hele vinteren. I tillegg til dette har Icelandair ambisiøse planer om å starte daglige flyvninger fra Bergen i 2024. Icelandair opererer selv til en rekke destinasjoner i Nord-Amerika og har samarbeidspartnere som muliggjør reiser til de fleste destinasjoner i regionen.

Nordmenn booker sent - og betaler for fleksibilitet
Når det gjelder reisetrender, merket Icelandair at koronapåvirkningen fremdeles påvirker reisemønsteret. Reisende har en tendens til å vente til siste liten med å bestille flybilletter, samtidig som de viser en større vilje til å betale for fleksibilitet.

 - Vi verdsetter fleksibilitet over pris, og vi ønsker å reise når det passer for oss. Vi ser dette tydelig ved at vi selger flere Standard- og Flex-billetter, som gir reisende muligheten til å gjøre endringer i sine reiseplaner, forklarte Larsen.

En annen interessant trend som Larsen la merke til, var at selv om det er færre nordmenn som reiser til USA sammenlignet med året før, bruker de som reiser mer penger på opplevelser når de er der. Dette kan indikere at nordmenn prioriterer reiseopplevelser og er villige til å investere tid og penger i dem.

Icelandair ser ut til å styrke sin posisjon som en pålitelig aktør i luftfartsbransjen, med gode resultater og spennende planer for fremtiden. Med sitt utvidede rutenettverk og fokus på kundetilfredshet, fortsetter selskapet å være en foretrukken reiseaktør for nordmenn og internasjonale reisende som ønsker å utforske verden gjennom Island.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart