-->

4. september 2023

SAS på topp-10 liste med antall avganger på én enkelt dag

SAS fløy nærmere 800 flyvninger på en og same dag 📷 SAS


I følge Eurocontrols ferske statistikk gjennomførte SAS nær 800 flyvninger på én enkelt dag, noe som plasserer det skandinaviske flyselskapet blant de ti beste i Europa når det gjelder daglige flyvninger.


Disse tallene understøttes av de kontinuerlige målingene som Eurocontrol foretar av flytrafikken i Europa. Blant de mange statistikkene finnes en kategori som heter "Aircraft Operators," som lister opp hvor mange daglige flyvninger hvert flyselskap har gjennomført i ulike tidsperioder.

Den viser at forrige torsdag, 31. august, utførte det skandinaviske flyselskapet hele 768 flyvninger. Dette plasserte SAS på en hederlig niendeplass blant alle flyselskapene som deltok i målingen. Selv om måleperioden strekkes ut, klarer SAS å beholde sin plassering blant de ti beste og gjennomfører i gjennomsnitt litt over 600 flyvninger hver dag. Likevel er dette omtrent 25 prosent færre daglige flyvninger enn før pandemien.

På toppen av tabellen troner Ryanair, som gjennomførte nesten dobbelt så mange flyvninger som det nest beste selskapet, easyJet, på den aktuelle dagen. Med Wizz Air på sjetteplass, betyr dette at tre av de seks beste flyselskapene tilhører lavprisselskapene.

Eurocontrols data gir et fascinerende innblikk i den dynamiske luftfartsindustrien i Europa og viser hvordan SAS fortsetter å konkurrere sterkt, til tross for utfordringene som pandemien har brakt med seg.

Topp-10 listen for 31. august ser slik ut:
  1. Ryanair - 3381 flighter
  2. easyJet -  1805 flighter
  3. Turkish Airlines - 1588 flighter
  4. Lufthansa - 1127 flighter
  5. Air France - 1108 flighter
  6. Wizz Air - 939 flighter
  7. KLM - 904 flighter
  8. British Airways - 864 flighter
  9. SAS - 768 flighter
  10. Vueling - 693 flighter


Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart