-->

4. september 2023

Ryanair satte ny trafikkrekord i august

August var en ny "all-time-high" for Ryanair 📷 Sandefjord lufthavn

Ryanair kunngjorde mandag at de fraktet 11% flere passasjerer i august sammenlignet med samme måned i fjor - en ny all-time trafikkrekord for selskapet i det som vanligvis er deres travleste måned. Forrige passasjerrekord ble satt i juli i år.
annonse


Europas største flyselskap målt etter antall passasjerer opplyste at de fraktet 18,9 millioner passasjerer i august, en økning fra 16,9 millioner året før og 14,9 millioner i august 2019, før Covid-19-pandemien rammet.

Selskapet satte sin tidligere rekord i juli med 18,7 millioner passasjerer.

Ryanair meldte også at deres belastningsfaktor - hvor mange seter de fyller på hver flyvning - forble uendret på 96% i august.

Flyselskapet sier at de forventer en trafikkvekst på 9% i regnskapsåret frem til mars 2024, med en forventet total på omtrent 183,5 millioner passasjerer.

Ryanair opplyser at omtrent 63.000 av deres passasjerer opplevde kansellerte flyvninger i forrige uke, som følge av et omfattende problem med flytrafikkontrollen som forårsaket store forstyrrelser og etterlot tusenvis av passasjerer strandet.

Videre opplyser selskapet at over 350 av deres flyvninger ble kansellert den 28. og 29. august som følge av problemene med flytrafikkontrollen.

Mer enn en fjerdedel av alle flyvninger til og fra britiske flyplasser ble kansellert mandag den 28. august, da National Air Traffic Services (Nats) ikke kunne behandle flyplaner automatisk, men måtte dirigere flytrafikken manuelt.

Etterslepet av forsinkelsene fortsatte i to dager til, og påvirket reiseplanene til omtrent en kvart million mennesker.

Ryanair uttalte at feilen med flytrafikkontrollen "fortsatt ikke er forklart" fra Nats' side.

De britiske flyselskapene har vært opprørte over hendelsen, som skjedde på et av de verste tidspunktene på året, med begrenset kapasitet i bransjen da mange briter skulle hjem etter sommerferien.

Ryanair flyr i dag tre ruter fra Oslo lufthavn, samt tretten ruter fra Sandefjord lufthavn Torp.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart