-->

4. september 2023

Ryanair satte ny trafikkrekord i august

August var en ny "all-time-high" for Ryanair đŸ“· Sandefjord lufthavn

Ryanair kunngjorde mandag at de fraktet 11% flere passasjerer i august sammenlignet med samme mÄned i fjor - en ny all-time trafikkrekord for selskapet i det som vanligvis er deres travleste mÄned. Forrige passasjerrekord ble satt i juli i Är.
annonse


Europas stÞrste flyselskap mÄlt etter antall passasjerer opplyste at de fraktet 18,9 millioner passasjerer i august, en Þkning fra 16,9 millioner Äret fÞr og 14,9 millioner i august 2019, fÞr Covid-19-pandemien rammet.

Selskapet satte sin tidligere rekord i juli med 18,7 millioner passasjerer.

Ryanair meldte ogsÄ at deres belastningsfaktor - hvor mange seter de fyller pÄ hver flyvning - forble uendret pÄ 96% i august.

Flyselskapet sier at de forventer en trafikkvekst pÄ 9% i regnskapsÄret frem til mars 2024, med en forventet total pÄ omtrent 183,5 millioner passasjerer.

Ryanair opplyser at omtrent 63.000 av deres passasjerer opplevde kansellerte flyvninger i forrige uke, som fÞlge av et omfattende problem med flytrafikkontrollen som forÄrsaket store forstyrrelser og etterlot tusenvis av passasjerer strandet.

Videre opplyser selskapet at over 350 av deres flyvninger ble kansellert den 28. og 29. august som fĂžlge av problemene med flytrafikkontrollen.

Mer enn en fjerdedel av alle flyvninger til og fra britiske flyplasser ble kansellert mandag den 28. august, da National Air Traffic Services (Nats) ikke kunne behandle flyplaner automatisk, men mÄtte dirigere flytrafikken manuelt.

Etterslepet av forsinkelsene fortsatte i to dager til, og pÄvirket reiseplanene til omtrent en kvart million mennesker.

Ryanair uttalte at feilen med flytrafikkontrollen "fortsatt ikke er forklart" fra Nats' side.

De britiske flyselskapene har vÊrt opprÞrte over hendelsen, som skjedde pÄ et av de verste tidspunktene pÄ Äret, med begrenset kapasitet i bransjen da mange briter skulle hjem etter sommerferien.

Ryanair flyr i dag tre ruter fra Oslo lufthavn, samt tretten ruter fra Sandefjord lufthavn Torp.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktĂžyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart