-->

28. september 2023

En av fire skal ha høstferie

En av fire tar seg råd til høstferie 📷 Illustrasjonsfoto

Nye tall fra Virkes Reisepuls viser at reiselysten blant nordmenn fortsatt er høy, til tross for en viss nedgang sammenlignet med tidligere år. Hele én av fire nordmenn planlegger å ta seg en velfortjent høstferie, og det er flere interessante trender som tegner seg for høstsesongen.
annonse


Sol og varme lokker til Syd-Europa
Etter en våt og uforutsigbar sommerferie preget av ustabilt vær, ønsker mange nordmenn å sikre seg sol og varme i høstferien. Over halvparten av de som planlegger høstferie har utenlandsreisen som sitt mål. Ifølge bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv, er det spesielt Syd-Europa som frister nordmenn denne høsten.

 - Reisemålet som går igjen blant nordmenn er Spania, med hele 36 prosent av respondentene som ønsker å tilbringe høstferien der. Deretter følger Hellas med 14 prosent, Italia med 12 prosent, og Sverige med 9 prosent. Det er tydelig at nordmenn søker varme og sollys etter en kjølig sommer, sier Pettersen.

De norske reisearrangørene rapporterer om stor interesse for høstreiser, og mange avganger er allerede fullbooket. Likevel er det fremdeles mulig å finne restplasser for de som ønsker å slå seg løs i Syd-Europas herlige høstklima.

Ferietid på fjellet i Norge
Selv om mange nordmenn drømmer om solfylte strender, er det også de som foretrekker å tilbringe høstferien i vakre Norge. Landet vårt skinner ofte som vakrest på høsten, og nordmenn har en sterk tilknytning til naturen.

Høst i fjellet 📷 Illustrasjonsfoto

For de som velger å holde seg i Norge, er det først og fremst fjellet som frister. Viken og Innlandet er de mest populære reisemålene, med henholdsvis 22 prosent og 19 prosent av respondentene som ønsker å nyte høstferien i disse regionene.

 - Høstferien er først og fremst familietid, og det er mange destinasjoner som har utviklet gode tilbud tilpasset barnefamilier. Steder som Norefjell, Trysil og Hafjell har spesielt tilrettelagte aktiviteter som sykling for hele familien, sier Pettersen.

Familie og venner står i fokus
Undersøkelsen avslører at hovedmålet med høstferien for nordmenn er å tilbringe kvalitetstid med familie og venner. Mange velger å tilbringe ferien på hytta eller hjemme, noe som understreker viktigheten av å styrke båndene til sine nærmeste.

Uansett om man drømmer om varmere himmelstrøk eller den norske fjellheimen, viser tallene fra Virkes Reisepuls at reiselysten blant nordmenn fortsatt lever. Høstferien er en tid for å hente krefter, oppleve nye eventyr og skape minner sammen med de vi er glade i. Så uansett hvor ferien går i år, kan vi alle se frem til en etterlengtet høstferie.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart