-->

26. september 2023

Mister kontrakt verdt 200 millioner kroner

WiderĂžeselskap mister storkontrakt med SAS đŸ“· WiderĂže

WiderĂže Ground Handling (WGH) mister 80 prosent av kontrakten pĂ„ leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024. – Vi mister rundt 200 millioner i omsetning av en Ă„rsomsetning pĂ„ rundt 1,3 milliarder opplyser selskapet.
annonse | bagbrokers


WiderĂže Ground Handling (WGH) mister 80 prosent av kontrakten pĂ„ leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024. Dette gjelder Trondheim, Stavanger, BodĂž, Haugesund, Kristiansund og Ålesund. Samtidig blir samarbeidet viderefĂžrt pĂ„ Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

WGH overtok SAS Ground Handling sin virksomhet pÄ norske lufthavner tilbake i 2016. Siden den gang har selskapet videreutviklet produkter og lÞsninger for Ä mÞte forventninger og behov i markedet som en selvstendig aktÞr. WGH og SAS har nÄ inngÄtt en fornyet flerÄrig avtale om leveranse av bakketjenester fra 2024 pÄ seks av 12 lufthavner, men WGH mister dessverre kontrakten pÄ flere viktige lufthavner.

- Dette er en krevende dag for oss. Vi mister kontrakten pÄ viktige lufthavner med en partner vi har hatt et langvarig samarbeid med. Det er litt overraskende at SAS flytter en sÄ stor andel av kontrakten. Vi opplever Ä ha strukket oss svÊrt langt for Ä kunne vÊre konkurransedyktig og derfor er vi bÄde skuffet og lei oss. Jeg er spesielt lei meg pÄ vegne av alle vÄre dedikerte medarbeidere som over mange Är har levert tjenester til SAS som nÄ gÄr noen usikre uker i mÞte, sier administrerende direktÞr Marius Myhre i WGH.

Myhre sier til NRK det er en betydelig portefÞlje som selskapet nÄ mister:

– Vi mister rundt 200 millioner i omsetning av en Ă„rsomsetning pĂ„ rundt 1,3 milliarder for selskapet. Det er en betydelig kontraktsportefĂžlje som vi i dag har kunngjort at vi mister.

Den nye samarbeidsavtalen gjelder f.o.m 1. februar 2024 og inkluderer fĂžlgende lufthavner: Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

WGH vil i de kommende ukene vurdere situasjonen pĂ„ lufthavner hvor vi ikke nĂ„dde opp, men vi hĂ„per fremdeles Ă„ kunne vise tydelig tilstedevĂŠrelse i Trondheim, Stavanger, BodĂž, Haugesund, Kristiansund og Ålesund for Ă„ betjene vĂ„re andre samarbeidspartnere, selv om samarbeidet med SAS der avsluttes.

- Ground Handling er en svÊrt konkurranseutsatt bransje. Vi venter fremdeles pÄ en avklaring i anbudsprosesser vi er inne i med andre kunder, blant annet Norwegian. Hvis vi vinner nye kontrakter vil det i sÄ fall delvis kunne kompensere for tap av SAS-kontrakten pÄ flere av lufthavnene, sier administrerende direktÞr i WGH Mrius Myhre.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart