-->

6. september 2023

Loganair: Feiret ettårsdagen for Aberdeenruten

Ruten mellom Oslo og Aberdeen er ett år gammel (Wikimedia)

I går feiret Loganair, Storbritannias største regionale flyselskap og største operatør ved Aberdeen lufthavn, at ruten mellom Oslo og Aberdeen er ett år gammel. Senere er den forlenget til Newcastle.
annonse


For å feire gårsdagens milepæl, ga Loganair kundene Brian Skene og Ellen Holmerud på morgenruten et par billetter de kan benytte hvor som helst i flyselskapets nettverk.

Flyselskapet benytter Embraer 145 med 49 seter ombord på ruten til Aberdeen. Ruten har vist seg å gi et godt belegg takket være den økende internasjonale olje- og gasseksporten for både Skottland og Norge, og den har derfor vist seg å være spesielt viktig for forretningsreiser i energisektoren.

Fritidsreisende har også benyttet seg av den direkte ruten for korte byferier for å utforske alt fra kunst, arkitektur og historie til Oslos livlige natteliv og fristende kulinariske scene.

Oslo er bare en av tre norske byer der Loganair opererer, og selskapet tilbyr også ruter til Bergen og Stavanger fra Edinburgh og Newcastle. Kunder som reiser fra Norge til Skottland kan også dra nytte av videre forbindelser i Loganairs omfattende rutenettverk over hele Storbritannia.

Luke Lovegrove, Chief Commercial Officer, Loganair, sa:

- Siden oppstarten av Aberdeen-Oslo-ruten i fjor, har vi støttet veksten i næringslivet og styrket båndene mellom Nordøst-Skottland og Norge. Disse to byene er historisk knyttet gjennom energisektoren, men denne ruten tilbyr også utmerkede forbindelser for turister begge veier, så det er en rute vi er forpliktet til og vil fortsette å betjene i vår vintertabell.

Martin Langaas, Senior Director Route Development, Avinor Airports, sa:

- Loganair representerer et respektert merke og produkt på Oslo-markedet. Aberdeen- og Newcastle-forbindelsen har blitt svært godt mottatt blant den norske næringslivet. Vi er også glade for å se at antallet besøkende fra Skottland til Norge så langt i år har overgått nivåene før pandemien. Å se Loganairs halefinne på Avinor Oslo lufthavn er en bekreftelse på forpliktelsen og dedikasjonen til de historiske og økonomiske båndene mellom våre to land.

Loganairs 49 seters Embraer 145 ved Oslo lufthavn 📷 Loganair

 Også til Newcastle
I våres satte Loganair Newcastle på rutekartet også, men her valgte selskapet en litt annen løsning.
Flyet starter i Newcastle og flyr direkte til Aberdeen, en tur som tar 55 minutter. Der slipper de av passasjerene som ikke skal lenger. Så kommer eventuelt passasjerer fra Aberdeen til Oslo ombord.

De som har reist fra Newcastle og skal til Oslo blir værende ombord den halvtimen flyet står på bakken. Så fortsetter flighten i en time og førti minutter, til Oslo.

På vei tilbake til Newcastle følger de samme prosedyre. De som skal til Aberdeen går av der, resten blir sittende ombord før flyet fortsetter til Newcastle.

Loganair ble grunnlagt av Willie Logan i 1962 og feiret 60 år i luften i fjor, de var i utgangspunktet et familiedrevet selskap, som vårt eget Widerøe. Selskapet startet med å fly mellom Shetland og Orkenøyene, og deres hovedkontor var da som nå, Glasgow.

Opp gjennom årene har skottene flydd egne ruter, og på vegne av andre selskap.

Logenair bruker fly av typen ATR 42 og 72, Embraer 135 og 145, samt Saab 340, totalt har de 43 fly i hangaren. Til Oslo flyr de en Embraer 145 med 49 seter.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart