-->

1. september 2023

Strammere økonomi bremser reiseplaner

Flere nordmenn vurderer å stramme inn på reiser fremover, viser fersk undersøkelse 📷 Illustrasjonsfoto

Stram økonomi setter en stopper for reiseplanene til mange nordmenn. 36 prosent av de spurte oppgir at de vurderer færre reiser som sparetiltak.
annonse


Det viser en fersk undersøkelse, som er utført av Respons Analyse på vegne av Fremtind. Rundt 1,5 millioner nordmenn svarer at de har vurdert, eller vurderer å reise mindre fremover, som følge av stram økonomi.

– Resultatet gjenspeiler trolig det presset som mange nordmenn opplever på økonomien. Kanskje ble også årets sommerferie dyrere enn ventet, med en rekordsvak krone, sier Anette Grønby Rein, som er kommunikasjonssjef i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Svak krone ga kalde reiseføtter
Før sommeren var det flere kunder som tok kontakt med forsikringsselskapene fordi de ønsket å avbestille ferien sin.

– Mange av våre kunder fikk kalde reiseføtter før sommeren, og da var hovedårsaken en kombinasjon av svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi. Men vi vet også at det var mye aktivitet og reisevirksomhet i ferien. Basert på undersøkelsen kan vi vente at flere nordmenn vil stramme inn på reiser fremover, forteller Grønby Rein.

Noen flere funn fra undersøkelsen:
  • Det er flest i aldersgruppen mellom 35 og 44 som vurderer å spare inn på reisebudsjettet – der er det hele 46 prosent som oppgir dette.
  • Det er færrest blant den eldste aldersgruppen (over 65 år) som vurderer å reise mindre. Der er det 27 prosent som oppgir dette.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart