-->

1. september 2023

Har fløyet Oslo - Stockholm i 20 år

Norwegian har fløyet mellom Gardermoen og Arlanda i 20 år 📷 Wikimedia

I dag er det 20 år siden Norwegians første flyvning satt kurs fra Norge til Sverige. Siden den gang har selskapet ønsket rundt syv millioner passasjerer velkommen om bord mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Stockholm Arlanda lufthavn.

I fjor høst feiret Norwegian 20-årsjubileum, og i april i år markerte selskapet at det er 20 år siden de første utenlandsrutene ble startet. Ruten til Sverige var den fjerde internasjonale, etter Portugal, Spania og England.

– Det er stort å markere 20 år med flyvninger til og fra Sverige. Vi retter en spesielt stor takk til våre mange forretnings- og fritidsreisende som hver dag velger å fly med Norwegian. Også i fortsettelsen skal vi tilby et godt produkt og hyppige avganger mellom Norge og Sverige, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Til og fra Sverige tilbyr Norwegian syv daglige avganger mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Arlanda flyplass, og opererer i tillegg flere innenriksruter i Sverige og nærmere 50 internasjonale direkteruter fra svenske flyplasser. Totalt har nær 70 millioner passasjerer fløyet med Norwegians ruter i, eller til og fra Sverige de siste 20 årene. Tidligere i år lanserte Norwegian nye direkteruter fra Stockholm Skavsta Airport og Växjö Småland Airport. Norwegian flyr med det fra ti svenske flyplasser.

Fun Facts:
  • Pris for flyvning fra Oslo til Arlanda den 1. september 2003 var «fra kr. 296,- en vei», og gjaldt “kun ved bestilling på internett”.
  • Bruk av internett for bestilling av flybilletter gikk opp fra 20% i 2002 til 44% i 2003.
  • Stockholm var den fjerde internasjonale ruten Norwegian lanserte etter Faro i Portugal, Malaga og Murcia i Spania og London (Stansted).
  • Flyet hadde registrering LN-KKN, og var et Boeing 737-300 med Sigrid Undseth som halehelt.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart