-->

1. september 2023

SAS: Første overskuddet på nesten fire år

Endelig positive kvartalstall fra SAS 📷 Wikimedia

Tredje kvartal og endelig kan SAS vise positive tall. Syv millioner passasjerer om bord genererte en inntekt på nesten en halv milliard kroner.
annonse

SAS har et avvikende sitt regnskapsår, noe som betyr at flyselskapets tredje kvartal omfatter månedene mai, juni og juli. Det er i disse månedene at reiseaktiviteten har tatt fart, og dette gjenspeiles i tallene som ble presentert i dag.

- Jeg er glad for å kunne oppsummere sommerkvartalet med høy aktivitet. Nesten 7 millioner passasjerer reiste med SAS i løpet av tredje kvartal, det høyeste antallet passasjerer i et kvartal siden før pandemien. For første gang siden 2019 rapporterte vi også overskudd for kvartalet. Dette er en viktig milepæl, uttaler administrerende direktør Anko van der Werff i en kommentar.

Det totale antallet passasjerer i tredje kvartal økte med 36,8 prosent sammenlignet med samme periode året før, som blant annet ble påvirket av pilotstreiken. Kapasiteten økte med 35,9 prosent, og kabinfaktoren på 81,5 prosent økte med 3,7 prosentpoeng sammenlignet med samme periode året før.

I kroner og øre landet driftsinntektene på 13 173 millioner SEK for kvartalet. Resultatet før skatt endte på 457 millioner SEK, en forbedring på 2 448 millioner SEK sammenlignet med samme periode året før, som også ble påvirket av streiken. Likviditeten ved slutten av kvartalet var på 6 463 millioner SEK.

De gode tallene gir ifølge SAS styrke til å fortsette arbeidet med SAS FORWARD og chapter 11-prosessen.

- I løpet av kvartalet startet vi en konkurranseutsatt og bred prosess for kapitalanskaffelse for å sikre kapital som vil støtte flyselskapets fortsatte utvikling og lette gjennomføringen av chapter 11-prosessen. Det har vært stor interesse fra potensielle investorer for å delta i prosessen, der de kan legge inn bud for å få en ledende rolle, eller sammen med andre investorer, erverve eierandeler i et rekonstruert selskap, sier Anko van der Werff.

Artikkelen er laget med hjelp av AI-verktøyet ChatGPT, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart