-->

1. november 2023

Dan Air flytter Oslorute til ny flyplass (OPPDATERT)

Får ikke fly om kvelden, bytter flyplass 📷 Dan Air/ Facebook

Det rumenske flyselskapet Dan Air, som nylig annonserte sin første rute til Norden og Oslo, velger å flytte ruten fra Brașov til Bacău. Grunnen er flyplassens åpningstider og tekniske utfordringer.

Oppdatering:
Etter at Dan Air bestemte seg for å flytte alle sine operasjoner fra Brașov til Bacău, ble det bestemt å gjøre om på noe av rutetilbudet. Det betyr blant annet at Oslo lufthavn ikke er med i de videre planene i denne omgangen. Hvorvidt Oslo kan komme på rutekartet senere, og eventuelt fra hvilken rumensk by, er i skrivende stund usikkert.
Oppdatert 03.11.2023 kl. 18:42

I oktober annonserte det nye rumenske flyselskapet Dan Air at de vil åpne sin første rute til Norden, og valget fallt på Oslo.

Planen var å fly til Brașov, landets sjette største by, beliggende ved Karpatfjellene. En by som for øvrig har en splitter ny flyplass som åpnet i juni i år.

Det er den nye flyplassens infrastruktur som nå får Dan Air til å flytte fra Brașov. Flyplassen har for det første begrensede åpningstider fra syv om morgenen til syv om kvelden, det rammer b.la. Osloruten som etter planen skal lande i Brașov klokken 23:00.

Etter over fire måneders drift er det periodevis problemer med belysningen på rullebanen og flyplassen har ikke fått godkjent bruken av utstyret som sørger for sikker inflygning. Flyplassen har heller ikke gode nok rutiner for å jage bort fugler og andre dyr som forviller seg innenfor gjerdene.

Dette fører til forsinkelser eller i verste fall omdirigering til andre byer, ofte til București, landets hovedstad.

Nå har Dan Air sett seg lei på alle problemene, som ingen vil ta tak i, og derfor pakker selskapet sammen og flytter til Bacău, en by som ligger drøyt tre timers kjøretur unna, nærmere nabolandet Moldova.

Bare siden flyselskapet startet opp medio juni, har de tapt 2.6 millioner euro, noe de ikke kan fortsette med.

Dan Air flytter deler av driften til Bacău allerede 11. november, og etter planen skal all trafikk være flyttet innen 11. desember. I flytteperioden tilbyr Dan Air gratis transport mellom de to flyplassene.

Senere i dag skal Dan Air holde en pressekonferanse der de vil orientere om flyttingen og den videre driften. Da får vi trolig også en orientering om den nye ruten til Oslo.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart