-->

3. desember 2023

airBaltic starter tre Norgesruter denne helgen

Det var YL-ABQ som fløy fra Torp og Oslo til Las Palmas. Flyet ble satt i drift så sent som i september i år 📷 facebook/ airBaltic

Denne helgen åpner airBaltic sin vinterbase på Gran Canaria, og sparker i gang tre ruter til Norge. Bergen var først ute fredag, Torp fulgte lørdag, og i dag er det Gardermoen sin tur.
annonse


I sommer lanserte airBaltic 10 nye ruter fra sin nye vinterbase på Gran Canaria, med fokus på Skandinavia og Baltikum. Denne helgen var det klart for de første flightene fra Las Palmas. Med offisiell åpning av basen på Gran Canaria fredag, sendte selskapet et fly til Bergen, de skal de fly to ganger i uken gjennom vinteren.

Lørdag var det klart for neste rute til Norge, den gikk til Sandefjord lufthavn Torp, som også får to ukentlige avanger.

Siste Norgesrute er mellom Oslo lufthavn og Gran Canaria som tar av i dag klokken 15:25, på Gardermoen er det nå tre flyselskap på denne ruten, noe som allerede har presset billettprisene nedover. De to andre selskapene med direkteruter er SAS og Norwegian, i tillegg kommer en rekke charteroperatører. Denne sesongen blir det en ukentlig rundtur med airBaltic, men vi blir ikke overrasket om det dukker opp flere avganger senere.Rutene vil bli trafikkert med airBaltics topp moderne Airbus A220-300 fly (bilde og video) med plass til 145 passasjerer fordelt på to klasser, økonomi og business. airBaltic har Europas yngste flyflåte, og opererer kun én flytype. Airbus A220-300 er det meste effektive og miljøvennlige flytyper som også byr på høy servicegrad til passasjerer med større seteplass, større vindu og bedre plass til håndbagasje i kabinen.

- Det er en stor glede for oss å kunne ønske airBaltic velkommen til oss her på Torp. Gran Canaria er vinterfavoritten til veldig mange og vi har lenge ønsket oss større kapasitet dit. Det er jo heller ikke så ofte vi kan ønske nye flyselskap velkommen. Faktisk er det snart 12 år siden sist, sa markedssjef Tine-Kleive-Mathisen på Torp, i sommer da rutenyhetene ble kjent.

Under fredags sesongstart uttalte Martin Gauss, administrerende direktør i airBaltic:

- Vi i airBaltic er glade for å markere åpningen av vår sesongbase på Gran Canaria. Nå baserer vi to fly på Gran Canaria, og vi kobler denne fantastiske øya med destinasjoner i Nord-Europa. Dette er airBaltics første sesongbase, samt den første basen utenfor Baltikum og Finland. Ved å utnytte den sterke og voksende etterspørselen i vintermånedene mellom Nord-Europa og Kanariøyene, vil vi også øke bruken av flyene våre.

I tillegg til de tre norske rutene, skal selskapet fly fra Las Palmas til Tallinn, Riga, Vilnius, Aalborg, Billund, København og Tampere.

airBaltic flyr også til Tenerife fra selskapets baser i Riga, Tallinn, Vilnius og Tampere.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart