-->

4. desember 2023

EUs svarteliste: Syv nye flyselskap nektes adgang til Europa

FlyBaghdad er nektet adgang til europeisk luftrom 📷 wikipedia

FlyBagdad er et av 129 flyselskaper som er forbudt å passere EU-landenes luftrom på grunn av manglende sikkerhetstilsyn fra sine respektive lands luftfartsmyndigheter. Syv nye selskap kom på forbudslisten i november.
annonse


Den Europeisk unionens flysikkerhetsliste, også kjent som EU Flight Blacklist (ekstern lenke), er et register over alle flyselskaper som er forbudt å drive virksomhet innenfor Europa på grunn av manglende sikkerhetstilsyn fra luftfartsmyndighetene og flyselskapene selv. I den siste oppdateringen av flysikkerhetslisten ble FlyBagdad forbudt å trafikkere fly i EUs luftrom.

Flyselskapet, som er basert i Bagdad, har ikke gjennomført noen flyvninger med sine fly til EU i løpet av de siste månedene, de har 8 fly i sin flåte, og opererer 24 ruter.

Iraks andre flyselskap, Iraqi Airways, er også på flysikkerhetslisten, men flyr til tross for dette til Berlin, København, Düsseldorf, Frankfurt Airport og München. Disse flyvningene opereres av Tyrkia-baserte Tailwind Airlines Boeing 737-800, som er en måte å omgå flyforbudet på. Listen forbyr nemlig bare flyselskaper å bruke sine egne fly i EU. Wet lease-virksomhet med mannskap og fly som tilbys av andre flyselskaper er fortsatt tillatt.

I tillegg til Fly Bagdad er ytterligere seks flyselskaper forbudt å trafikkere EU-luftrom, inkludert Air Zimbabwe, Avior Airlines (Venezuela), Blue Wings Airlines (Surinam), Iran Aseman Airlines, Iraqi Airways og Nepals 20 flyselskaper.

Beslutninger i henhold til EUs flysikkerhetsliste baseres på internasjonale sikkerhetsstandarder, spesielt de standardene som er fastsatt av International Civil Aviation Organization (ICAO). For å sikre en trygg og pålitelig transport, er det viktig å oppdatere seg om de siste endringene i flysikkerhetslisten og være forsiktig når man bestiller flyvninger eller reiser.

EU forbyr fortsatt 22 russiske flyselskap tilgang til europeisk luftrom frunnet krigen mot Ukraina. I tillegg 20 flyselskap fra Nepal, fordi man anser at lokale sikkerhetsmyndigheter der ikke tar tilsynsjobben seriøst, og ikke gjør noe med alvorlige feil og mangler som avdekkes.

Artikkelen er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart