-->

7. desember 2023

Reåpner rute til Istanbul

Tilbake i Istanbul neste sommer 📷 Norwegian

Etter åtte års fravær starter Norwegian opp igjen flyruten fra Oslo til Istanbul i Tyrkia. Det blir to ukentlige rundturer gjennom sommersesongen.

– Vi fortsetter å utvide rutenettet med spennende destinasjoner, og vi vet at Istanbul er et ettertraktet turistmål fordi byen er rik på både kultur og historie. Vi ser frem til å ønske kundene velkommen om bord, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.  

Med Istanbul i ruteprogrammet har Norwegian totalt 10 nye ruter fra Norge neste år, syv av disse fra Oslo. Totalt vil Norwegian fly mer enn 330 ruter til over 120 destinasjoner neste sommersesong. 

 Flyturen til Istanbul ligger på vel fire timer, og byen som forbinder øst med vest, er en skattkiste av spennende severdigheter; Den Blå moskeen og Hagia Sofia, Topkapi-palasset og Grand Bazaar er noen av dem. Istanbul er en by man kan oppleve både til fots og via sjøveien.

Også utenfor byen er det mange spennende attraksjoner, som for eksempel i regionen Kappadokia, eller man kan ta et cruise til Bosporosstredet. Sammenlignet med vestlige storbyer er prisnivået å regne som rimelig. 

For fotballfans er det muligheter til å heie frem Besiktas, Galatasaray og Fenerbahce.


 
I 2011-2016 fløy Norwegian mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Istanbul Sabiha Gökçen International Airport som en del av midtsommerprogrammet. Ruten selskapet nå åpner flys til Istanbul International Airport i den vestlige delen av byen.

Norwegian møter tøff konkurranse på denne ruten, først og fremst fra Turkish Airlines som flyr 2-3 daglige avganger fra Oslo lufthavn, og som har et enormt nettverk videre, både innenriks i Tyrkia, og internasjonalt. Selskapet har gjennom mange år blitt kåret til verdens beste flyselskap både innen service, punktlighet, best likt av kunder, best likt av bransjefolk osv.

Det blir også konkurranse fra lavprisselskapet Pegasus, som flyr til Sabiha Gökçen, på den asiatiske delen av byen. Pegasus flyr en gang om dagen, seks dager i uken.

Norwegians flygninger starter 14. april 2024 og får to ukentlige avganger, på onsdag og søndag, fram til utgangen av oktober.

Onsdag letter flyet fra Oslo klokken 14:45 og lander i Istanbul 19:20. Returen fra Tyrkia går klokken 20:05, og flyet lander på Gardermoen 22:40.

Søndag er det take off klokken 16:00 og flyet lander i Istanbul klokken 20:35. Returen er satt til 21:20 med ankomst Oslo klokken 23:55. Alle tider er lokale.

Norwegian flyr også til de tyrkiske byene Alanya-Gazipasa, Antalya, Bodrum-Milas.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart