-->

11. februar 2024

FHI hjelper deg med rett vaksine før utenlandsferien

FHI anbefaler hvilke vaksiner du bør ta før du reiser utenlands 📷 Illustrasjonsfoto

Folkehelseinstituttet (FHI) har lansert en ny tjeneste kalt "Smittevernråd og vaksiner for deg som skal ut og reise", som har som formål å gi helsepersonell og reisende en enkel og rask oversikt over FHI's råd for utenlandsreiser.Denne tjenesten inneholder informasjon om generelle smittevernråd, vaksiner, malaria, polio, og krav til sertifikater for hvert spesifikke reisemål.

Avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg forklarer at den nye tjenesten samler alle rådene på én plattform, og at hvert land har fått sin egen "landside". Dette gjør det enklere for reisende å finne relevant informasjon for sitt spesifikke reisemål på ett sted, og reduserer behovet for å navigere mellom ulike kilder.

Her er FHIs nye tjeneste for deg som skal reise utenlands (ekstern lenke)

Berg påpeker at både helsepersonell og privatpersoner har uttrykt et ønske om en slik tjeneste, og at FHI har lyttet til tilbakemeldingene fra blant annet privatpersoner, vaksinatører og leger. Målet med tjenesten er å gi en god oversikt over smittevernråd og vaksiner ved reise, men det understrekes at tjenesten ikke erstatter en samtale med helsepersonell.

Reisende oppfordres fortsatt til å bestille time hos sin fastlege eller vaksinasjonskontoret i kommunen for mer spesifikke råd tilpasset sitt reisemål, aktivitet og helse.

Den nye tjenesten er tilgjengelig for alle og kan benyttes til å få en innledende oversikt over hva man bør tenke på før man reiser. FHI håper at denne tjenesten vil være et nyttig verktøy for reisende og helsepersonell, og at den vil bidra til å bedre tilretteleggingen for utenlandsreiser.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og bearbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart