-->

28. februar 2024

Oslo - Sarajevo, fra sesong- til helårsrute

Snart kan du fly hele året fra Oslo til Sarajevo 📷 Boeing

Sommerruten fra Oslo til Sarajevo kan bli en helårsrute når Norwegian nå har sikret seg økonomisk støtte fra lokale myndigheter i Bosnia-Hercegovina.
annonse

Norwegian Air Shuttle har sikret seg økonomisk støtte for å opprettholde sine flyvninger til Sarajevo, etter at de lokale myndighetene i Bosnia-Hercegovina har tildelt midler for å tiltrekke seg nye selskap og starte nye ruter til byen.

Det forventes at Norwegian vil få støtte til å operere helårsruter fra Oslo og Stockholm til Sarajevo, da selskapet allerede flyr sommerruter til disse destinasjonene. Lokale myndigheter og næringsliv i Sarajevo uttrykker sterkt ønske om direkteruter til de skandinaviske hovedstedene.

Turistmyndighetene introduserte subsidiepolitikken i fjor, som har ført til at selskaper som Ryanair, Aegean Airlines, SunExpress og Wizz Air har vist interesse. Ryanair planlegger å starte flyvninger fra Bergamo, Charleroi, Gøteborg, London Stansted, Memmingen og Thessaloniki, mens Aegean Airlines vil tilby ruter fra Athen og Skopje. SunExpress vil fly fra Antalya og Izmir, mens Wizz Air har planer om en ny rute fra Roma. Sarajevo Airport forbereder seg derfor på en betydelig økning i flytrafikken denne sommeren.

Valg av destinasjoner bestemmes av myndighetene i tett samarbeid med lokalt næringsliv og representanter for reiseliv og turisme i kantonen der Sarajevo ligger.

Sarajevo lufthavn forventer en sterk vekst denne sommeren basert på den planlagte kapasiteten. Markedet for Sarajevo-flyvninger denne sommeren har nå 1 628 399 seter tilgjengelig, en økning på 29,7 % sammenlignet med samme periode i fjor og en oppgang på 14 % fra den forrige rekorden sommeren 2022.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart