-->

27. februar 2024

Ryanair: Flymangel kan gi høyere billettpriser

Mangler fly, forventer dyrere billetter 📷 Illustrasjonsfoto

Ryanair-sjef sier at de forventer å se en økning i billettprisene i sommer, da de ikke vil motta så mange nye fly som opprinnelig planlagt fra Boeing.
annonse

Administrerende direktør Michael O'Leary uttrykker bekymring for selskapets evne til å møte etterspørselen i høysesongen og advarer kundene om at billettprisene kan stige med opptil 10 prosent sammenlignet med fjoråret.

- Vi ser at antall nye fly fra Boeing ikke er i samsvar med våre tidligere forventninger, og som et resultat må vi advare våre kunder om at billettprisene kan øke denne sommeren, sa O'Leary under et pressetreff ved Ryanairs hovedkontor i Dublin, nylig.

Han peker på at gjennomsnittsprisen på billetter økte med 17 prosent sommeren 2023, men at han ikke forventer en like stor økning i år, selskapet budsjetterer med en økning på mellom 5 og 10 prosent.

Ifølge O'Leary vil ikke Boeing være i stand til å levere de planlagte 50 nye flyene innen utgangen av juni, det endelige tallet vil være nærmere 40. Dette fører til at Ryanair justerer ned forventningene til passasjervekst i det kommende året. Opprinnelig hadde de estimert at 205 millioner passasjerer ville reise med selskapet mellom april i år og mars neste år, en økning fra 183,5 millioner de foregående tolv månedene.

- På grunn av færre fly tilgjengelig, må vi kanskje justere ned dette tallet til 200 millioner eller litt mindre, sa O'Leary.

Boeing har vært under granskning siden en hendelse i januar, da et fly av typen Boeing 737 MAX 9, tilhørende Alaska Airlines, mistet et panel i skroget mens flyet var i lufta. Ulykken førte ikke til alvorlige skader, men fremtvang en nødlanding.

Det har blitt reist store bekymringer angående kvalitetskontroll for nye Boeing-fly, noe som førte til en nedgang i produksjonshastigheten.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart