-->

16. februar 2024

Rekordresulat fra Norwegian

Leverer årsbeste resultat i selskapets historie 📷 Jørgen Syversen/ Norwegian

Norwegian har levert et driftsresultat på 2,23 milliarder kroner i 2023, som er det høyeste driftsresultatet i selskapets historie.
annonse


Norwegian har i dag presentert sitt resultat for fjerde kvartal 2023 og foreløpig årsresultat for 2023. Selskapet leverte et driftsresultat (EBIT) på 2 232 millioner kroner for hele året, som er det høyeste driftsresultatet i selskapets historie. Driftsmarginen for hele 2023 var på 9 prosent, også dette rekordhøyt for selskapet. For fjerde kvartal leverte selskapet et driftsresultat (EBIT) på 328 millioner kroner. Resultat før skatt (EBT) endte på 1 804 millioner kroner for hele året 2023 og 208 millioner kroner for kvartalet, heter det i en pressemelding.

Norwegian hadde 4,7 millioner passasjerer i fjerde kvartal, opp fra 4,6 millioner passasjerer i fjerde kvartal 2022. Kapasiteten var på 7,1 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken var på 6,0 milliarder setekilometer. Fyllingsgraden i kvartalet var på 84,4 prosent, en økning på tre prosentpoeng fra samme periode året før.

Selskapet tilpasset produksjonen til den sesongmessig lavere etterspørselen i vinterperioden, noe som førte til at kapasiteten var ned 32 prosent sammenlignet med forrige kvartal. Punktligheten var på 81,5 prosent, ned fra 82,3 prosent i samme periode året før. Norwegian ble likevel kåret til Europas mest punktlige flyselskap i oktober av det globale analysebyrået Cirium, og det femte mest punktlige flyselskapet for 2023. Selskapet ble også rangert på topp av de med færrest kanselleringer i Europa.

Norwegian hadde ved årsskiftet en flåte på 87 fly, hvorav 20 var toppmoderne 737 MAX 8-fly. Likviditetsposisjonen bedret seg gjennom kvartalet til 9,5 milliarder kroner ved utgangen av året. Dette viser selskapets evne til å levere sterke resultater ved å tilpasse kapasiteten i den roligere vinterperioden.

Konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen, uttaler at han er glad for å kunne si at Norwegian i 2023 oppnådde selskapets høyeste driftsresultat noensinne. Han takker selskapets lojale kundebase for tilliten de viser hver dag, og kolleger på tvers av hele selskapet for å sørge for at selskapet leverer svært godt operasjonelt.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart