-->

16. februar 2024

Icelandair økte antall passasjerer med 7% i januar

Syv prosents økning for Icelandair i januar 📷 Icelandair

Icelandair har i januar 2024 sett en stigning på 7% i antallet av passasjerer sammenlignet med januar i året før. Tros seismisk aktivitet og vulkanutbrudd på Island, som påvirket bestillingene i fjerde kvartal av 2023, har flyselskapet fortsett å øke passasjertallene.
annonseI januar 2024 var 51 prosent av passasjerene reisende til eller fra Island, mens 41 prosent reiste via Island gjennom Icelandair sin stopover-tjeneste. Innenlandsreisende utgjorde 8 prosent av de reisende. Flyselskapets punktlighet i januar var på 79,8 prosent, som var noe påvirket av været.

Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair, kommenterer tallene slik:

- Selv om den seismiske aktiviteten og vulkanutbruddet sørvest på Island i november ikke hadde noen effekt på vår flyrute, merket vi at den globale mediedekningen av hendelsene hadde en negativ innvirkning på bestillinger i fjerde kvartal av 2023.

Dette påvirket kabinfaktoren vår i januar, men vi ser at dette har avtatt i løpet av årets første uker. Via-markedet har styrket seg betydelig med en høyere andel bestillinger enn på samme tid i fjor, og vi ser også at etterspørselen er stor i markedet fra Island.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og bearbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart