-->

15. februar 2024

Slik blir blir vinterferieutfarten

Fradag til søndag er det flest som reiser på vinterferie fra Oslo 📷 Illustrasjonsfoto

Mellom torsdag og søndag denne uken skal nærmere 265 000 passasjerer reise til og fra Oslo lufthavn, med fredag og søndag som de største utfartsdagene.
annonse


Vinterferien står for døren, og med den kommer en strøm av reisende til og fra Norges største flyplasser. Stine Ramstad Westby, Avinors konserndirektør for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn, forteller at det spesielle med vinterferien er den store mengden og ulike typer bagasje som håndteres. Reisende som skal til sydlige strøk og på skiferie sørger for en variert bagasjemiks, med alt fra golfkøller til alpinski.


Den økte mengden spesialbagasje medfører ekstra arbeid for både reisende og flyselskaper. Westby gir klare råd til dem som skal ut å reise denne helgen, og oppfordrer til å sjekke flyselskapets regler for spesialbagasje og bestille på forhånd for å unngå unødvendig stress på flyplassen.


Den kommende helgen forventes å bli svært travel, med nærmere 265 000 passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn mellom torsdag 15. og søndag 18. februar. Fredag og søndag antas å bli de største utfartsdagene.

Søndag 25. februar er spådd å bli den travleste dagen for samtlige flyplasser, med 79 000 reisende som skal innom Oslo lufthavn. Bergen forventer rundt 17 000 reisende, Trondheim 12 000 og Stavanger 11 000.

Westby påpeker at vinterferien avvikles over to uker avhengig av bosted, og at søndag 25. februar vil være en travel dag for de store flyplassene, da mange reiser både til og fra feriemålet.

For å sikre en god start på reisen oppfordrer lufthavndirektøren reisende til å møte opp i god tid og senke skuldrene. Flyplassene er godt bemannet for den kommende innrykksperioden, og forbereder seg på ulike værsituasjoner. Westby understreker at en avslappet start på reisen vil bidra til en bedre opplevelse for både reisende, medpassasjerer og ansatte.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og bearbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart