-->

12. februar 2024

1 av 5 skal på vinterferie

2 av 3 foretrekker vinterferien på ski i Norge 📷 Getty Images/Davor Lovincic

En fersk undersøkelse fra Virke viser at 1 av 5 nordmenn planlegger å tilbringe vinterferien utenfor hjemmet, dette nivået er på linje med tidligere år.
annonse | radisson hotels

Den ferske undersøkelse utført av Opinion for Hovedorganisasjonen Virke viser at 1 av 5 nordmenn planlegger å tilbringe vinterferien utenfor hjemmet. Bransjedirektør for reiseliv i Virke, Audun Pettersen, uttaler at dette nivået er på linje med tidligere år. Blant de som planlegger vinterferie, vil 2 av 3 nordmenn tilbringe den i Norge, med skidestinasjonene i Innlandet, Buskerud og Telemark som foretrukne reisemål.

Vinterferien i Norge er ofte preget av kortreiste turer, med fokus på ski- og hyttekos sammen med familie og venner. Undersøkelsen viser at de som velger å tilbringe vinterferien i Norge vektlegger samvær med familie og venner, samt utendørsaktiviteter som ski og fotturer. Pettersen rapporterer om svært gode snøforhold og rekordbesøk i skibakkene, noe som lover godt for en lang og vellykket skisesong.

Nesten 4 av 10 nordmenn som planlegger vinterferie, har utenlandske destinasjoner som sitt mål. Populære reisemål inkluderer Spania, Thailand, Frankrike, Storbritannia og Sverige. Reisearrangørene melder om økende bestillinger fra nordmenn som søker sol og varme i vinterferien, og det er fortsatt mulig å sikre seg en reise til solfylte destinasjoner.

Uansett om vinterferien tilbringes i Norge eller i utlandet, er formålene med ferien tydelige. Nordmenn vektlegger samvær med familie og venner, rekreasjon, soling, bading, kulinariske opplevelser og utforske nye steder. Med gode snøforhold i Norge og økende interesse for utenlandsreiser, ser det ut til at nordmenn har varierte og spennende planer for den kommende vinterferien.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og bearbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart