-->

27. mars 2024

Nattfly og egen mekaniker trygger Rørosruta

DAT tar over Rørosruta andre påskedag 📷 wikimedia

Tidvis har været på Røros skapt usikkerhet om hvorvidt Osloflyet får landet om morgenen og returnert til hovedstaden. Fra neste uke blir det mer stabilitet når flyet får nattparkering i Fjellregionen.
annonse
Nå kan du sikre deg 25% rabatt på vårens reiser med Vy express og Vy flybussen
med kampanjekoden VÅR25. Salget varer fram til midnatt 31. mars 2024 


Fram til nå har morgenflyet startet i Oslo, fløyet til Røros, og returnert til Gardermoen, med perioder med utfordrende vær og sikt, har det ført til at det ikke har kommet noe fly til Røros, og de passasjerene som er avhengig av å komme seg videre fra Oslo, har valgt andre reisealternativer for å være sikre på å komme fram.

Fra 1. april blir dette anderledes, da skal den nye operatøren på ruten - Danish Air Transport (DAT), parkere flyet på Røros over natten.

Bjørn Klevahaugen, stasjonssjef for Røros Flyservice, uttrykker overfor avisa Retten, optimisme rundt de kommende endringene. Han fremhever spesielt tryggheten ved at DAT vil ha flyet stående på Røros over natten, samt planen om å stasjonere en flymekaniker på lufthavna.

Endringene i flytidene innebærer at aktiviteten på Røros Lufthavn starter tidligere, med fly til Oslo kl. 06:45 i stedet for 07:05. Den største endringen er at det ikke lenger går fly fra Oslo til Røros før kl. 09:30. Returen til Oslo skjer kl. 16:10, i motsetning til dagens 18:55. Kveldsflyet fra Oslo ankommer Røros kl. 19:20 ifølge de nye rutetidene.

Klevahaugen påpeker at med tidligere returfly til Oslo, vil behovet for dagstrafikk til Fjellregionen fortsatt være dekket. Samtidig vil det bredere rutetilbudet fra Oslo gi reisende flere muligheter til videre kommunikasjon enn tidligere.

De nye rutetabellene
Røros - Oslo

Oslo - Røros

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart