-->

3. april 2024

Torp: Liten nedgang første kvartal, men ingen panikk

Optimisme på Torp tross liten trafikknedgang 📷 Sandefjord lufthavn/ Facebook

Torp Lufthavn med liten nedgang i første kvartal, men er optimistiske for sommeren.
Nye ruter og frekvensøkninger sparkes i gang nå.
annonse


Torp Lufthavn rapporterer en liten nedgang i passasjertall for første kvartal av 2024, sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt har 401 000 passasjerer reist via Torp så langt i år, mot 405 000 i samme periode i 2023.

Nedgangen skyldes noe redusert kapasitet på innenriksrutene til Stavanger og Trondheim i vintersesongen, men begge disse rutene får økning i antall ukentlige avganger i sommersesongen. Utenriksrutene har derimot hatt en økning på nesten 10 000 reisende, til totalt 338 000 passasjerer.

Nye ruter og økt frekvens i sommersesongen
Denne helgen gikk flyselskapene over til sommerprogram, og i går åpnet airBaltic en ny rute fra Torp til København, med tre ukentlige avganger. Denne ruten blir svært viktig for å komme seg videre ut i verden, da airBaltic samarbeider med blant annet SAS, som også starter opp flyvninger fra Torp til København den 28. april.

Flere andre ruter er også tilbake etter vinter-pause, som Tirana og Palma de Mallorca, samtidig som det blir økte frekvenser på en rekke populære ruter som Alicante, Malaga, Bergamo, Riga, Wroclaw, Poznan og Zagreb.

 Hele ruteprogrammet til Sandefjord lufthavn Torp finner du her

Stor etterspørsel etter sommerferie
Tine Kleive-Mathisen, ansvarlig for trafikkutvikling og kommunikasjon på Torp, sier at sommerprogrammet fra Torp er omfattende og bør ha noe som passer de fleste. Flyselskapene melder om godt salg fremover, spesielt inn mot vårens langhelger og sommerferien.

- Vårt råd er å bestille tidlig, for på tross av dyrtid og høy rente, er pågangen stor på populære feriedestinasjoner i Spania, Italia, Kroatia og Hellas.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart