-->

6. april 2024

Widerøe: Nedgang i passasjertallene i mars

Færre passasjerer, men økt kabinfaktor for Widerøe 📷 Magne Egil Heitmann/ Widerøe

276.000 reiste med Widerøe i mars, en nedgang på 4,5% mot mars i fjor. 7 av 10 seter var solgt. Regulariteten var på nær 100%, mens punktligheten var på 90%.
annonse


Kabinfaktoren, som er andelen av tilgjengelige seter som er solgt, økte med 6,3 prosentpoeng til 70,4 prosent i mars. Det betyr at 7 av 10 seter var solgt, økningen er i tråd med trenden Widerøe har sett gjennom vinteren.

Widerøe har vanligvis færre passasjerer knyttet til helligdagsperioder, når store kundegrupper som forretnings- og pasientreisende normalt ikke flyr like mye. Påsken 2024 var i mars måned mot april i 2023. Den underliggende trenden er derfor kraftigere enn tallene viser.

Totalt fløy 276.413 passasjerer med flyselskapet forrige måned, 4.5% færre enn mars 2023.

97.6% av alle planlagte flighter ble gjennomført, og 89.4% av disse landet på rutetiden.

Økt etterspørsel på anbud- og kommersielle ruter
Det er hyggelig å se at reiselysten hos nordmenn er tilbake, sier Widerøe. De opplever økt etterspørsel både på anbud- og kommersielle ruter. De mest populære destinasjonene, på de mest attraktive tidspunktene, blir bestilt først.

Bookingtallene ser bra ut fremover. Kutt i maksimalprisen på anbudsruter har gitt økt etterspørsel, men Widerøe ser også økt etterspørsel på øvrig rutenett.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart