-->

7. april 2024

Norges Flygerforbund hevder DAT bryter anbudskriterier

Vil at samferdselsdepartementet ser på DATs operasjoner på Røros 📷 wikimedia

Norsk flygerforbund mener Danish Air Transport (DAT) bryter anbudsreglene på flyruten Røros - Oslo, krever umiddelbar handling fra departementet.
annonse


Norges Flygerforbund hevder at en stor del av DATs flyvende personell er ansatt i et bemanningsforetak på Kypros, selv om de jobber i Norge. Forbundet sier de sitter på dokumentasjon på dette. Videre skal dette være et brudd på anbudskriteriene, noe Luftfartstilsynet nylig har vedtatt.

Kommunikasjonsansvarlig i Norges Flygerforbund, Simen Follesø Røiseland, sier til Rørosavisa Arbeides Rett, at dette svekker luftfartsmarkedet fordi DAT har kunnet underby seriøse konkurrenter som følger gjeldende arbeidsrett.

I et brev til Samferdselsdepartementet krever Norges Flygerforbund at operatørene må følge anbudskriteriene, eller at anbudstildelingen trekkes tilbake og lyses ut på nytt.

DAT opplyser at de er i dialog med Luftfartstilsynet for å sikre at deres prosedyrer er i overensstemmelse med kravene, og forventer at dette blir løst i nærmeste fremtid.

Flyselskapet overtok FOT-ruten (FOT = Forpliktelse til offentlig tjenesteyting) Røros - Oslo fra 1. april i år, kontrakten gjelder til 2027.
DAT fløy også mellom Røros og Oslo i perioden 2009 til 2012 gjennom sitt litauiske datterselskap Danu Oro Transportas LT (DOT).

I tillegg til Rørosruta flyr DAT anbudsruter fra Oslo til Stord og Florø, samt en rute fra Oslo til Ørland, sistnevnte er i et samarbeid med Forsvaret. Avtalen med Forsvaret startet i 2023 og gjelder i 4 år, den inkluderer også ruten Ørland til Harstad/ Narvik Evenes, som startet opp i 2022.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart