-->

19. mars 2024

Nordmenns ferieplaner for påsken

Norge er påskefavoritten 📷 DNT

Antall nordmenn som planlegger å ha påskeferie forblir stabilt sammenlignet med fjoråret. Av de 34 prosentene som skal ha påskeferie, er det én soleklar favorittdestinasjon - Norge.
annonse | bagbrokers


En undersøkelse viser at hele 8 av 10 nordmenn som skal ha påskeferie, velger å feriere i Norge. Bransjedirektør for reiseliv i Virke, Audun Pettersen, uttaler at nordmenns valg av Norge som feriemål i påsken reflekterer en kombinasjon av tradisjon og ønsket om en kortreist ferie.

Viken, Innlandet og Trøndelag er blant de mest populære destinasjonene for nordmenn som ferierer i Norge.  

Reiser utenlands
20 prosent av påskeferierende nordmenn velger å tilbringe ferien i utlandet, med Spania, Sverige, Danmark og Storbritannia som de mest populære destinasjonene. Pettersen påpeker at noen foretrekker å unngå snø og heller nyte solen i utlandet.
 
Økonomi og ferieprioriteringer
Til tross for økonomiske utfordringer som dyrtid og lavere kjøpekraft, prioriterer 46 prosent av nordmenn fortsatt ferie. Påsken anses som et viktig avbrekk hvor man kan lade batteriene etter en lang vinter, samtidig som det er en betydningsfull uke for næringslivet.
 
Unge nordmenn under 30 år ser spesielt frem til årets påskeferie, hvor 45 prosent planlegger å ta ferie. Kvalitetstid med venner og familie er det sentrale formålet for mange, spesielt for de som velger å tilbringe påskeferien i Norge.

Gjennomsnittshusholdningen forventes å bruke totalt 45 900 kroner på ferie for hele 2024 ifølge Virkes undersøkelse Reisepuls.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart