-->

18. april 2024

Dårlig sommervær kan trekke turister i år

Norge og Island tiltrekker seg turister fra et overopphetet Europa 📷 Icelandair

"Coolcation" er den store ferietrenden nå - turister velger kjøligere destinasjoner framfor 30-40 varmegrader i Sør-Europa. Norge og Island frister disse typene av turister.


Hetebølger over hele Europa sommeren 2023 har ført til at temperaturen i mange storbyer og populære feriedestinasjoner har bikket over 40 grader. Med rekordhøye temperaturer i minne, søker nå mange turister etter kjøligere destinasjoner for årets ferie. Ifølge Google Trends-data har søket etter "kjøligere ferier" økt med 300 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.
 
Det siste reisetrenden som dominerer turisters ønsker er konseptet "Coolcation", ifølge Conde Nast Traveler. Dette innebærer rett og slett å velge feriested med kjøligere klima.

 - Vi ser en økning i antall reisende som søker etter destinasjoner med mer behagelige temperaturer og gode tilbud. Nordmenns tradisjonelle favorittsteder som Spania, Italia og Hellas hadde rekordhøye temperaturer forrige sommer, og det er også på sommeren at disse reisemålene er dyrest, forteller Bjørn Tore Larsen, salgssjef i Icelandair.

 - Høye temperaturer gjør mange reisende ukomfortable, og en kjøligere destinasjon er mer levelig for de som sliter i intens varme. Trenden med kuldereiser kan også ses i sammenheng med vår mer fleksible hverdag, som fortsatt er preget av litt hjemmekontor. Dette øker mulighetene våre til å reise på tidspunkter vi vanligvis ikke ville reist, legger han til.

Island trekkes frem som en av de ultimate kuldereisemålene, men Norge er også høyt på listen blant internasjonale turister. Ifølge Larsen kan det være en fordel å reise i lavsesongen, da det er rimeligere, lettere å finne billetter, og mindre kø ved typiske turistaktiviteter.

 - Island er ikke preget av den eksepsjonelle varmen vi ser ellers i Europa om sommeren. Det er også en trygg destinasjon å reise til, enten du reiser alene, som par eller som familie. Du er aldri alene på Island og får lett venner der, sier Larsen.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart