-->

24. april 2024

Lufthansa: Datterselskap overtar Oslorute

Nytt datterselskap overtar rute fra Oslo 📷 Lufthansa

I dag slapp Lufthansa nyheten om hvor den første ruten med selskapets nye datterselskap Lufthansa City Airlines skal flys. Det blir mellom München og Birmingham i England. München - Oslo kommer etterhvert.
annonse


Lufthansas nyeste selskap, Lufthansa City Airlines, starter sin flyvirksomhet den 26. juni 2024 med den første flyvningen fra München til Birmingham. Fra i dag kan passasjerer bestille flybilletter til tilknytningsflyvninger for Lufthansa samt for direkteflyvninger mellom München og mange destinasjoner. Det nye flyselskapet har fått flyselskapskoden VL, mens moderselskapet Lufthansa, som kjent flyr under LH.

Lufthansa City Airlines er fullt integrert i tilknytningsnettet til Lufthansas knutepunkter i Frankfurt og München. Flyselskapet vil først starte sitt flyprogram fra München til europeiske og innenlandske destinasjoner som Birmingham, Hannover og Düsseldorf.

Det nye selskapet vil ta i bruk fly fra A320-familien. Med bestillingen av 40 fabrikknye fly av den drivstoffeffektive typen Airbus A220-300 og ytterligere 20 kjøpsopsjoner, har Lufthansa markert en tydelig retning for fremtiden til Lufthansa City Airlines. Med en voksende flåte vil Lufthansa City Airlines supplere og gradvis utvide nettverket sitt med flere destinasjoner i Europa.

- Lufthansa City Airlines bidrar til fremtidssikkerheten til knutepunktene i München og Frankfurt. Vi ser frem til å motta moderne Airbus A220- og A320neo-leveringer i årene som kommer. Vi driver vår fornyelse fremover for våre gjester og ansatte, og styrker dermed planlagt vekst for Lufthansas langdistanseruter," understreker Jens Fehlinger, operativ direktør i Lufthansa City Airlines.

Selskapet opplyser at de i tillegg til Birmingham, planlegger de å komme i gang med ruter fra München til Manchester, Bordeaux, Köln, Düsseldorf, Bremen, Hamburg, Hannover og Berlin, i år, mens de ser for seg å utvide med 17-18 destinasjoner i 2025. Blant neste års planer finner vi Oslo, Göteborg og Helsinki, samt Dublin i vest, Barcelona i sør, og helt øst til Bucuresti.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart