-->

25. april 2024

Icalandair: Omsetningsøkning på 11% første kvartal

 11% omsetningsøkning for Icelandair i Q1 📷 Icelandair

Icelandair har offentliggjort sine finansielle resultater for første kvartal av 2024. Selskapet melder om en solid omsetningsøkning på 11% sammenlignet med samme periode i fjor, med en samlet inntekt på drøyt 2.8 milliarder norske kroner.
annonse

Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair, uttaler:

- Resultatene for første kvartal er i tråd med våre forventninger og vi leverer godt til tross for en liten nedgang i reiser til Island som følge av den globale mediedekningen av vulkansk aktivitet i årets første måneder.
Vi utnyttet fleksibiliteten i rutenettverket vårt for å tilpasse oss denne situasjonen, og kompenserte for den svake nedgangen i etterspørselen til Island ved å fokusere på markedet via Island i stedet. Dermed økte vi antall via-passasjerer med 48 prosent.

Icelandair melder også om en rekord i passasjerinntekter som er 17% opp fra i fjor. I tillegg har antall passasjerer økt med 14%, og totalt passasjertall er 757 000

Bogason sier videre:

- Vår sterke inntektsgenerering resulterte i en rekord i passasjerinntekter på 199 millioner USD, samlet inntekt for selskapet var på 259 millioner USD, som tilsvarer 2,845,169,390 norske kroner.

- Vi oppnådde også en nedgang på 5% i våre enhetskostnader, der flåtefornyelse, stordriftsfordeler og forbedret operasjonell effektivitet bidro til nedgangen. Vår punktlighet utmerket seg også dette kvartalet, som er en nøkkelfaktor for å redusere kostnader og øke kundetilfredsheten, avslutter Bogason.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart