-->

26. april 2024

Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

Det er lurt å ta en grundig vurdering av egen økonomi før du kjøper en reise 📷 Fremtind

Med mindre reiseavbestillingen skjer som følge av sykdom, ulykke eller skade, gjelder ikke forsikringen. Vurder egen økonomi før du kjøper en reise.
annonse


Høy kronekurs, økt rente og dyre levekostnader gjør at det kan være fristende å avlyse feriereisen som ble bestilt i januar, men reiseforsikringen dekker ikke at du angrer på feriebestillingen, advarer skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind:

– I fjor opplevde vi at flere kunder fikk kalde reiseføtter da sommeren nærmet seg. De innså at de ikke hadde råd til å reise likevel, og kontaktet oss med ønske om å avbestille reisen sin. Men hvis du bare ombestemmer deg, vil du ikke få igjen penger på reiseforsikringen.

Da må du ta kontakt med reiseoperatør og undersøke om du kan få penger tilbake, sier Hofstad-Nielsen.

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet
41 prosent, tilsvarende 1,9 millioner nordmenn, svarer at de planlegger en ferietur utenlands i sommer. Det viser en tidligere undersøkelse som Respons Analyse har utført på vegne av Fremtind.

– Samtidig svarer stadig flere at de velger å bli hjemme av hensyn til økonomi. 37 prosent nordmenn dropper utenlandsreisen i sommer, og det er en økning på 5 prosentpoeng fra samme tid i fjor, opplyser skadeforebyggeren.

Sommerferie på kreditt
VG skrev nylig om at mange nordmenn bruker kredittkort for å betale sommerferien. I tillegg har norsk forbruksgjeld økt markant det siste året, viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon.

– Det er lurt å ta en grundig vurdering av egen økonomi før du kjøper en reise. Det gjelder å booke noe som økonomien din kan håndtere, råder Hofstad-Nielsen.

Reiseforsikringen bør alltid være i orden før du bestiller og betaler for en reise.

– Selv om det kan være fristende å spare penger på reiseutgiftene, bør du aldri reise uten reiseforsikring. Blir du syk eller skadet, kan det få store økonomiske konsekvenser, avslutter Hofstad-Nielsen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart