-->

28. april 2024

Ny lufthavnsjef på Gardermoen

Blir ny lufthavndirektør for Oslo lufthavn 📷📷 Avinor

Fra 1. juni trer Thorgeir Landevaag inn i rollen som konserndirektør for Avinors fire største flyplasser, han overtar også stillingen som lufthavndirektør for Oslo lufthavn.
annonse


I tillegg til rollen som konserndirektør for Avinors fire største flyplasser - Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, overtar Landevaag også stillingen som lufthavndirektør for Oslo lufthavn etter at Stine Ramstad Westby forlot Avinor i april.

Vender tilbake til Oslo lufthavn
Landevaag har over 20 års erfaring fra Avinor, hvor han har hatt en rekke stillinger i konsernet. De siste seks årene har han vært en del av Avinors konsernledelse som konserndirektør for henholdsvis Divisjon regionale lufthavner og Bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling (BKI). Han ledet også arbeidet med utbyggingen av Oslo lufthavns nye terminal frem til 2018 og har bekledd flere viktige lederroller på Oslo lufthavn.

- Dette er en fantastisk mulighet jeg ikke kunne si nei til! Å få lov til å lede og videreutvikle landets fire største flyplasser, sammen med så mange flinke medarbeidere, er noe jeg er meget motivert for. Dette er helt klart en av de mest spennende jobbene i Norge, sier Landevaag.

Krevende tid i vente
Landevaag er klar over betydningen lufthavnene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger har for hele Avinors lufthavnstruktur, og mener vi går inn i en krevende, men spennende tid.

- Vi skal fortsette å levere en sikker, stabil og effektiv drift, til glede for flyselskaper og passasjerer. Årene som kommer vil omfatte en spennende teknologisk utvikling for lufthavndriften. Vi må også øke lønnsomheten. Hele flyplassnettverket i Norge er avhengige av at disse lufthavnene både leverer solide overskudd og leverer sikker, effektiv og stabil drift, sier han.

Han legger til: - Dette skjer i en periode der vi har et stort internt fokus på hvordan vi kan få mest mulig lufthavn ut av hver krone, samtidig som vi skal gjennom både et grønt og et teknologisk skifte. I sum er det en krevende, men spennende tid vi går inn i. Heldigvis kommer jeg inn i en divisjon med svært kompetente og dyktige folk, som jeg ser frem til å få samarbeide med fremover.

Landevaag vil ha sitt arbeidssted på Oslo lufthavn, men vil jobbe tett på lufthavnledelsen ved de øvrige lufthavnene.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart