-->

29. april 2024

Topp 10: Verdens beste flyplassmat

Disse flyplassene har det beste mat- og drikkeutvalget 📷 Singapore Changi Airport

Ordet flyplassmat får det kanskje ikke til å kile i magen? Men det finnes flyplasser der ute i den store verden som vil gi de reisende gode opplevelser før take-off, nå er de aller beste kåret.

annonse | radisson hotels


Det finnes flyplasser som virkelig ønsker at de reisende skal få oppleve noe annet enn tørre baguetter i papirposer og et overpriset glass vin servert i en plastkopp. Du må bare komme deg litt ut i verden.

Magasinet Food&Wine's ekspertgruppe har nylig kåret de 10 beste flyplassene for gode mat- og drikkeopplevelser, flere av dem har direkteruter ut fra Norge, så unn deg selv en god opplevelse neste gang du er ute og reiser.

Food&Wine har kåret disse ti flyplassene til verdens beste:

 1. Changi Airport Singapore (SIN) Med over 100 matutsalg finner du garantert noe som frister ganen, som den slurpeverdige ramen fra Kiwami på nivå 1, den prisbelønte chili krabbe fra Jumbo Seafood på nivå 3, eller søte bakervarer fra Sourbombe Artisanal Bakery på nivå 2.
 2. Tokyo Narita International Airport (NRT) tilbyr en smakebit av Japans kulinariske tradisjoner. Gjester kan få sin første (eller siste) smak av spektakulær sushi på Sushi Kyotatsu i Terminal 1 og 2, eller nyte et hjertelig måltid med tempura på Tempura Nihonbashi Tamai i Terminal 2, begge steder med fokus på sesongbaserte og ferske lokale råvarer.
 3. Dubai International Airport (DXB) byr på et luksuriøst utvalg av butikker og restauranter, med alt fra franske patisserie-opplevelser til libanesiske delikatesser og internasjonale kjente merker som Shake Shack og Pret A Manger, noe som gjør flyplassen til et sanne smaksunivers for reisende.
 4. London Heathrow Airport (LHR) Gordon Ramsay Plane Food i Terminal 5 tilbyr gourmetmat, og hele terminalen regnes som det beste stedet for dining i Storbritannias største flyplass, med spisesteder som dekker alle behov, fra raske snacks til luksuriøse måltider.
 5. Istanbul Havalimani Airport (IST) har et bredt utvalg av mat som speiler dens plassering mellom Europa og Asia. Du kan få en smak av tyrkisk gatemat med ferske simits og bakverk på Simit Sarayi, eller du kan nyte et mer omfattende måltid med retter som kebab og lammekoteletter på Cuisine Anatolia på den internasjonale A-B-piren.
 6. Amsterdam Schiphol Airport (AMS) tilbyr en smak av moderne nederlandsk kultur gjennom Café Rembrandt, et avslappende sted for reisende å nyte lokale øl og snacks, og Dutch Kitchen, som serverer tradisjonelle retter som nederlandske pannekaker og sild sammen med innovative cocktails basert på Sjenever (Genever), en nederlandsk gin.
 7. John F. Kennedy International Airport (JFK) har et enormt utvalg av spisesteder, fra ikoniske New York-restauranter som The Palm Bar & Grille i Terminal 4 til globale smaker som ramen hos Soy and Sake i Terminal 1 og meksikansk mat hos Mi Casa Cantina and Restaurant i Terminal 4. Her kan du få en smak av New York eller verden.
 8. Atlanta International Airport (ATL) tilbyr reisende rikelig med sørstatsgjestfrihet. Besøk Bantam and Biddy by Shaun Doty i Concourse C for frokost, lunsj eller middag med deilige kyllingretter, eller gå til One Flew South i Concourse E for et sofistikert måltid som kombinerer japanske smaker med sørstatsfavoritter som shishito-pepper og store burgere.
 9. San Fransisco International Airport (SFO) tilbyr et fantastisk utvalg av spisesteder. Prøv lokalproduserte retter som Napa Farms Market i Terminal 2, som representerer California's gård-til-bord med sin bagelbar, supper og smørbrød, eller The Plant Café Organic i Terminal 2 som kun bruker økologiske ingredienser i sine salater, juicer og smørbrød.
 10. Vancouver International Airport (YVR) Opplev den naturlige rikdommen i British Columbia, besøk Globe@YVR på US Terminal Level 4 for bærekraftig sjømat fra Stillehavskysten og fantastisk utsikt over rullebanen, eller Jetside Lounge på samme terminal for et utvalg av Okanagan-viner.
 11. Ekspertpanelet hos Food&Wine har lagt til en ekstra flyplass de mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet fra oss reisende. München international Airport (MUC) omfavner den bayerske livsstilen på alle tenkelige måter. Reisende kan nyte en øl på Airbräu, verdens første flyplass-bryggeri, eller prøve den Michelinstjerne belønnede Mountain Hub Gourmet Restaurant. Og hvis du timer besøket riktig kan du utforske de årlige julemarkeds- og Oktoberfest-feiringene, som byr på spesialmenyer og livemusikk rett i terminalen.
Lyst å teste maten på en av de beste flyplassene? Her er oversikten over direkterutene fra Oslo lufthavn.

Kilde: Magasinet "Food%Wine". Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart