-->

25. mai 2024

Fare for streik på Gardermoen fra mandag (OPPDATERT)

Kan bli streik på Oslo lufthavn fra førstkommende mandag 📷 illustrasjonsfoto Menzies Aviation

NHO Luftfart og Fellesforbundet har kommet til enighet, etter mekling 13 timer på overtid, og streik er avverget.

Flyplassene i Oslo og Bergen vil bli rammet av streik dersom ikke partene blir enige om tariffavtalen Flyoverenskomsten innen fristen søndag.
annonse


Fellesforbundet og NHO Luftfart står langt fra hverandre i forhandlingene om Flyoverenskomsten, og det er stor fare for streik blant Fellesforbundets medlemmer, ifølge Dag-Einar Sivertsen, forbundssekretær i Fellesforbundet. Fristen for å bli enige er søndag, og hvis ikke kan streik være uunngåelig. Det skriver Fri Fagbevegelse.

447 i første uttak
447 medlemmer fra Menzies i Oslo og Aviator i Bergen er allerede tatt ut i det første streikeuttaket. Fellesforbundet organiserer ulike yrkesgrupper på flyplassene, og en eventuell streik vil kunne føre til store problemer på Gardermoen og Flesland, med følgeproblemer på andre flyplasser.

Streiken, som kan starte mandag 27. mai, dreier seg i hovedsak om prinsipielle spørsmål knyttet til sykelønn og pensjon. Forhandlingene har ikke kommet langt når det gjelder økonomien i oppgjøret. Begge parter ser frem til å gå gjennom sakene med mekleren.

Oppdatert 27.05.24 kl. 13:24  

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart