-->

25. mai 2024

Flybransjen: Hyggelige ansatte er nøkkelen til suksess

Hyggelige ansatte er viktigere enn flyprisene 📷 illustrasjonsfoto

En stor amerikansk kundeundersøkelse avslører hemmeligheten bak suksessfulle flyselskap. I kampen om passasjerene ser det ut til at suksessoppskriften er latterlig enkel: vennlig betjening som rett og slett er hyggelige mot passasjerene sine.
annonse


Personlig service gjør stor forskjell
- Flyselskaper som investerer i opplæring av ansatte og rekruttering, finner måter å overvinne de negative effektene som køer og trange fly, ganske enkelt ved å være hyggelige mot kundene sine. Dette viser resultatet av en stor kundeundersøkelse i USA.

Statistikkselskapet JD Power har nettopp sluppet sin årlige undersøkelse der de sammenligner amerikanske flyselskap. Den nordamerikanske flyindustrien er en av de mest konkurranseutsatte markedene i verden, med flyselskap som konkurrerer om passasjerene. Undersøkelsen viser at de høyest rangerte flyselskapene skiller seg ut ved å rett og slett ha vennlig betjening som er hyggelige mot passasjerene sine.

Investering i ansatte lønner seg
Studien fant også at flyselskap som gjorde store investeringer i opplæring av ansatte og forsøkte å forbedre den overordnede flyopplevelsen, var de som hadde de mest fornøyde passasjerene.
– Det er mange aspekter som flyselskapene ikke kan kontrollere, men et område der de kan påvirke i dybden er den positive effekten som flyselskapenes ansatte har på passasjerene og den overordnede flyopplevelsen.
Michael Taylor, Senior Managing Director i JD Power


Vinnere og tapere
De to store vinnerne i årets amerikanske JD Power-studie var Delta Air Lines og Southwest Airlines, mens Air Canada og Frontier Airlines presterte dårligst. Studien, som ble gjennomført fra mars 2023 til mars 2024, var basert på 9 582 passasjerer som hadde fløyet med et stort nordamerikansk flyselskap i foregående måned. Passasjerene ble bedt om å vurdere flyselskapene på faktorene; flyselskapsansatte, digitale verktøy, reisens smidighet, tillitsnivå, opplevelse ombord og prismessig verdi.

Tillit er viktigere enn pris
Et interessant resultat var at billettpriser ikke var den viktigste faktoren for kundetilfredshet; smidig reise og tillit til flyselskapet var viktigere. Denne tilliten viste seg å bli mest påvirket av mediedekningen av flyselskapet, og hvorvidt det skrives positivt eller negativt om flyselskapet i nyhetsdekningen.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart