-->

28. mai 2024

I sommer skal flere utenlandsreisende ta shuttlebuss til gate

Innlandsgater benyttes til utenlandstrafikk i sommer 📷 Avinor/ Catchlight

Får du opp en G-gate på flybilletten? Da bør du følge med. I sommer skal flere utenlandsreisende ta shuttlebuss til gate.
annonse


Oslo lufthavn forbereder seg på en travel sommersesong med rekordhøyt antall passasjerer. For å håndtere den økte trafikken effektivt, vil åtte innlandsgater midlertidig benyttes til utenlandstrafikk i timene med mest trafikk.

Dorothy Billett, fungerende lufthavndirektør, forklarer:

 - Denne sommeren er det svært mange som skal fly utenlands i morgentimene, og derfor har vi behov for flere utenlandsgater.De åtte innlandsgateområdene, merket G1-G8, vil benyttes til destinasjoner innen Schengen i perioder med høy trafikk. Når utenlandstrafikken avtar, vil de samme gatene igjen brukes til innlandstrafikk for å gi nødvendig fleksibilitet.

For å nå de midlertidige utenlandsgateområdene, vil noen passasjerer bli busset fra terminalbygget. Informasjonstavler vil vise estimert tid fra terminalen til utgangen, inkludert busstransport og gangtid. En shuttlebuss vil gå hvert tredje minutt fra en dedikert holdeplass i terminalen, merket G, allerede to timer før første avgang fra gateområde G.

Billett oppfordrer passasjerene til å legge inn ekstra tid dersom de får tildelt en G-gate:

 - Får man opp en G-gate ved innsjekk, er det lurt å legge inn noen minutter ekstra og ikke være sent ute. Det vil også være et utvidet kiosktilbud i gateområde G for å imøtekomme behovene til de reisende.

Har ditt fly fått tildelt en G-gate?
  • Ved hjelp av informasjonstavlene i terminalen vil du se hvilken utgang ditt fly går fra. Der angis det forventet tidsforbruk fra hvor du befinner deg til du har ankommet utgangen din.
  • Følg skilting til G.
  • Skilting vil ta deg til holdeplassen for shuttlebuss.
  • Bussen vil gå hvert tredje minutt. Buss frakter deg til G-gatene. Følg skilting inn i bygget og finn din gate.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart