-->

9. mai 2024

Investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Bruker 2.2 milliarder av egen lomme for å redusere klimautslipp 📷 Emirates

Verdens største flyselskap investerer i et tverrfaglig, internasjonalt forskningssamarbeid for en grønnere luftfartsindustri. Bruker omlag 2.2 milliarder kroner fra eget bærekraftsfond.
annonse


Investeringen vil gå til et partnerskap med Aviation Impact Accelerator (AIA), et initiativ basert ved University of Cambridge som jobber for å redusere klimautslipp fra luftfarten.

Målet med samarbeidet er å fremme forskning og utvikling (FoU) som bidrar til å redusere bruken av fossile brensler i kommersiell luftfart. Emirates vil dele kunnskap, bidra til å utvide AIAs geografiske rekkevidde og støtte utviklingen av verktøy som adresserer nye luftfartsteknologier.

- Emirates er stolt over å støtte Aviation Impact Accelerator som det første prosjektet under vårt Sustainability Fund. Som industripartner har vi en unik mulighet til å ta en aktiv og konstruktiv rolle i dette samarbeidet," sier Sir Tim Clark, president i Emirates Airline.

AIA består av en gruppe internasjonale tverrfaglige eksperter som utvikler evidensbaserte systemer, visualiseringer og spesialiserte verktøy for å gi politikere, luftfartsindustrien og offentligheten innsikt som kan brukes i arbeidet for en mer bærekraftig luftfart.

I tillegg til Emirates er også selskaper som Boeing, Rolls-Royce, IATA og Flexjet industripartnere i AIA. Initiativet har også støtte fra organisasjoner som Verdens økonomiske forum, Det britiske departementet for energisikkerhet og netto null, samt universiteter som MIT og ledende britiske og australske universiteter.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart