-->

30. mai 2024

Rekordhøyt antall reiser for nordmenn i første kvartal

Norgesferie er fortsatt populært 📷 illustrasjonsfoto

Nordmenn satte ny rekord for antall reiser i første kvartal av 2024, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Totalt ble det foretatt 8,24 millioner reiser, en økning på 1,4 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.
annonseÅrets påskeferie, som falt i mars, bidro sterkt til den markante økningen i reiseaktiviteten. Nordmenn dro på hele 6,6 millioner innenlandsreiser i perioden januar til mars, 1,14 millioner flere enn på samme tid i 2023.

– Påsken er høytid for reiseglade nordmenn. Siden årets påske falt i 1. kvartal, mens den i fjor var i 2. kvartal, er dette en viktig årsak til den markante økningen i reiseaktivitet, sier seniorrådgiver Guro Henriksen i SSB.

Endrede reisevaner etter pandemien
Tallene viser at nordmenn fortsetter å reise mer innenlands og mindre til utlandet sammenlignet med før pandemien. I første kvartal reiste vi på 1,65 millioner utenlandsreiser, en økning på 270 000 fra samme periode i fjor. Likevel er dette en liten nedgang sammenlignet med forrige gang påsken falt i mars, i 2018.

– Under pandemien og i tiden etter har vi endret reisevanene våre. Vi reiser mer i eget land og drar på færre reiser til utlandet, og denne utviklingen fortsatte inn i 1. kvartal i år, forklarer Henriksen.

Færre yrkesreiser til utlandet
Mens antall feriereiser til utlandet var omtrent på samme nivå som i 2018, var det en nedgang i antall yrkesreiser over landegrensene.

– Under pandemien begynte vi å bruke nye arbeidsmetoder og digitale løsninger. Dette kan ha redusert behovet for yrkesreiser til utlandet, sier Guro Henriksen, og legger til at det har gjort det mulig for bedrifter å spare penger i en tid med svak krone og økte reisepriser.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart