-->

31. mai 2024

Turbulensutfordringen møtes med ny teknologi

Emirates slutter seg til global dataplattform for å håndtere turbulens 📷 Emirates

I en tid hvor turbulens i atmosfæren øker betraktelig på grunn av klimaendringer, har verdens største flyselskap, Emirates, tatt et viktig skritt for å forbedre sikkerheten, effektiviteten og passasjerkomforten på sine flyvninger.
annonse


Turbulence Aware Platform er en global informasjonsressurs som leverer sanntidsdata fra tusenvis av flyvninger over hele verden. Dette gjør det enklere for piloter og luftfartspersonell å håndtere og redusere virkningen av turbulens i flyoperasjoner. Plattformen har allerede sikret en tryggere flytur for over 700 millioner passasjerer.

Integrert med Lido mPilot
Emirates er det første flyselskapet som integrerer IATA-plattformen i den nyeste versjonen av Lido mPilot, en mobil navigasjonsløsning fra Lufthansa Systems. Lido mPilot er en alt-i-ett mobil navigasjonskartapplikasjon som gir piloter tilgang til terminalkart, rutekart, flyplassbevegelser og værinformasjon.

Kombinasjonen av disse plattformene vil gi pilotene muligheten til å forbedre sikkerhet og navigasjon, samt optimalisere rutene. En omfattende mengde data kombinert med ny teknologi vil gi pilotene tilgang til oppdatert og presis informasjon om værforhold og prognoser, slik at de kan velge flyruter som unngår områder med turbulens. Ved å fly på optimale høyder kan flyene også redusere drivstofforbruket og karbonutslippet.

Utrulling og fremtidsplaner
Emirates og IATA-plattformen har nå utstyrt mer enn 140 fly med programvaren som automatisk kan dele turbulensrapporter med alle flyselskaper som mater plattformen med data. Alle nye fly som blir en del av Emirates-flåten i løpet av de neste årene, som Airbus A350 og Boeing 777-9, 777-8 og B787, vil kunne delta i programmet.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart