-->

16. juni 2024

10.000 publikumere stemte fram nytt Munch-maleri

Publikumsfavoritten monteres på Oslo lufthavn 📷 Hanne Os/ MUNCH

Denne våren har folk fra hele verden for første gang kunnet stemme på hvilket Edvard Munch-maleri som skal stilles ut på Oslo lufthavn i juni. Over 10 000 fra alle verdensdeler stemte.
annonse

MUNCH i Oslo har verdens største samling av Edvard Munchs kunst. Den 14. juni skal et av verkene ut av museet og inn på Norges hovedflyplass.

Siden 2018 har millioner av reisende fått oppleve to originalverker av Norges mest kjente kunstner, Edvard Munch, i et spesialbygget monter på utenlandsterminalen på Oslo lufthavn. Tradisjonelt er det kuratorer ved MUNCH som har bestemt hva som skal stilles ut, men denne gangen fikk folk over hele verden være med å bestemme.

– Det er veldig gøy at så mange som 10 000 personer deltok i avstemmingen, som ble veldig jevn, forteller kommunikasjons- og markedsdirektør på MUNCH, Harald Nygaard Kvam.

Visit the Munch Museum - Tours and Tickets 

Dette er vinneren
Etter noen ukers avstemming, var det svært tett mellom de tre maleriene: «Fire kvinner i hagen», «Selvportrett med hatt og frakk» og «Bølgeslag mot svaberg».

📷 @MUNCH

 – Det var et veldig høyt engasjement i sosiale medier, og til slutt ble det maleriet «Bølgeslag mot svaberg» som stakk av med seieren. Det er jo litt ekstra morsomt, fordi det passer fint å ha fjord, land og norsk natur som det første mange hundre tusen turister møter når de lander i Oslo i sommer, forteller Nygaard Kvam.

For Avinor, som eier Oslo lufthavn, er det viktig å tilby noe mer enn «bare» en av verdens mest punktlige flyplasser.

– Flyplassen er mye mer enn bare et sted å reise gjennom, det er en destinasjon hvor man kan slappe av, shoppe og oppleve kunst og kultur. Vi har 125 kunstverk på flyplassen, der utstillingen med originale verk av Edvard Munch er vår kronjuvel, sier assisterende lufthavndirektør Dorothy Billett.

For MUNCH er det å kunne være til stede på ulike steder med Munchs kunst viktig, forteller Nygaard Kvam:

– Det er viktig for oss å møte folk der de er med Edvard Munchs kunst. Samarbeidet med Oslo lufthavn gir oss muligheten til å treffe millioner av passasjerer hvert år, som får et overraskende møte med Edvard Munch som de kanskje ellers ikke ville fått. Vi håper dette vil inspirere til å besøke MUNCH i Oslo for å oppleve enda mer.

Om Edvard Munchs «Bølgeslag mot svaberg», malt i perioden 1916-1919:
Landskapet var en svært viktig tematikk for Edvard Munch. I hans motiver av stranden ved Oslofjorden kan man få en følelse av å kjenne igjen en atmosfære eller stemning i naturen. En opplevelse av noe navnløst – selve tilstedeværelsen i naturen. Man kan oppleve at – ja, slik er det å være ved fjorden når solgangsbrisen viser sin styrke. Gang på gang malte han stranden, som var en symbolsk grense mellom det faste og kjente og det ubegrensede havet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart