-->

2. juni 2024

Bybusser i ny drakt

Fra byens gater til flyplassens gate 📷 Avinor

I januar inngikk Avinor og Ruter avtale om kjøp av elektriske busser. Nå er alle de 13 elektriske bussene fra kollektivtransporten i Oslo levert og tatt i bruk på flyplasser over hele landet.
annonse | strawberry


Avinor har tatt et viktig steg mot mer bærekraftig drift ved å anskaffe en flåte av helelektriske busser for transport av passasjerer på flysidene. Avdelingsleder Heleen Winther Dyrstad bekrefter at dette har kuttet alle utslipp fra denne delen av driften.

Gjenbruk og sirkulærøkonomi
Bussene ble opprinnelig anskaffet av Ruter i 2019, men Avinor inngikk en avtale om å kjøpe dem da de ikke trengte like lang rekkevidde som i bymiljø. Dette er et godt eksempel på sirkulærøkonomi og gjenbruk på tvers av samferdselssektoren.

Kostnadsbesparende og bærekraftig
Ifølge Dyrstad er overgangen til elektriske busser ikke bare bærekraftig, men også kostnadsbesparende. Brukte busser reduserer investeringskostnader, og elektrisk drivstoff gir lavere drifts- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med fossilt drevne busser.

Positive tilbakemeldinger
Passasjerene har gitt positive tilbakemeldinger på de nye elbussene, og Avinor viser at de tar sin omstilling til mer bærekraftige løsninger på alvor. Innfasingen av bussene bidrar til at flyplassene raskere når målet om å redusere eget klimautslipp.

Bussene er tatt i bruk ved flyplassene i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Florø og Tromsø.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen 


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart