-->

7. juni 2024

Her blir du frastjålet lommeboken din

Her er det størst sjanse i hele Europa, for å bli frastjålet eiendeler 📷 osloairports.com

Til Italia i sommer? Pass på lommeboka! Britisk selskap har analysert tallene og avdekket hvor de mest populære feriemålene i Europa rangerer på deres europeiske lommetyvindeks. Italia topper listen.
annonse


Besøkende ved Colosseum, Trevifontenen og Pantheon i Roma, samt Duomo di Milano i Milano og Gallerie Degli Uffizi i Firenze, rapporterte i fjor det høyeste antall frastjålne personlige eiendeler i anmeldelser på nett.

Besøkende ved Trevifontenen (bildet) er mest utsatt i hele Italia. Det viser tall fra Quotezone, en ledende britisk prissammenligningsplattform for forsikrings- og finansielle tjenester.

For hver million briter som besøker Italias topp turistattraksjoner, blir i snitt 478 utsatt for lommetyver – den høyeste andelen i noe europeisk land. Det er ingen grunn til å tro at besøkende fra andre land ikke blir utsatt for det samme.

Frankrike og Spania følger etter
Frankrike følger på en andreplass med 251 rapporterte tilfeller per million besøkende. De stedene i Frankrike hvor det er størst sjanse for å bli utsatt for lommetyver er alle i Paris - Musée d'Orsay, Eiffeltårnet, Arc de Triomphe (Triumfbuen), Cathédrale Notre-Dame de Paris og Louvremuseet. Her er det Eiffeltårnet som topper som det mest utsatte stedet.

Spania rangerer som nummer tre på lommetyvindeksen, med Las Ramblas i Barcelona som verst av de fem turiststedene for frastjålne gjenstander. Øvrige steder å passe på er Basilica de la Sagrada Familia, Plaza Mayor i Madrid, The Alhambra og Prado National Museum.

Deretter følger Tyskland, Nederland, Portugal, Tyrkia, Hellas og Polen over land med en del lommetyverier på populære turistmål.

Irland tryggeste alternativet
Indeksen antyder at turister som nyter en pint ved Guinness Storehouse kan føle seg ganske trygge på at eiendelene deres er i sikkerhet. Irland rangerer som nummer ti med kun 7 rapporterte lommetyver per million besøkende.

Ekspertråd for å unngå lommetyver
Greg Wilson, grunnlegger og administrerende direktør i Quotezone, sier de siste tallene dessverre viser at tusenvis av mennesker har blitt utsatt for lommetyver i Europa, mens de opplever noen av de beste feriemålene kontinentet har å by på.

Han råder feriegjester til å alltid være årvåkne, la verdisaker som dyre smykker ligge i hotellsafen og reise med en sikker kroppsnær veske/pengebelte med glidelås for å beskytte mobilen og lommeboka.

Wilson oppfordrer også til aldri å la personlige eiendeler ligge ubemannet, da forsikringsselskap krever at reisende utviser "rimelig forsiktighet". Krav om erstatning for tyveri kan avvises hvis gjenstander har blitt etterlatt.

Hvis man blir fralurt lommeboken, er det viktig å skaffe en politirapport for tap eller tyveri av gjenstander, da dette støtter forsikringskravet. Sjekk hva som dekkes av reiseforsikringen før avreise, da de fleste policyer dekker viktige dokumenter som pass, men sjelden kontanter og telefoner. De fleste tilbydere lar reisende legge til tilleggsdekninger som for eksempel forsikring for elektroniske enheter.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart