-->

19. juni 2024

Kalde føtter på grunn av varmen? Dette tar forsikringen

Unngå solen midt på dagen 📷 unsplash

Begynner du å få kalde føtter fordi ferien rundt Middelhavet kan bli brennhet i sommer? Du får ikke erstatning for en avbestilling, men får du behov for legehjelp på grunn av overoppheting, vil forsikringen dekke dette.
annonse


Meteorologisk institutt varsler stor sannsynlighet for hetebølge i Sør-Europa denne sommeren, noe som utgjør en risiko for heteslag og overoppheting for mange ferierende nordmenn. I Hellas har det allerede vært temperaturer godt over 40 grader, og myndighetene har stengt turistattraksjoner som Akropolis etter at besøkende besvimte i køen.

Reiseforsikringen dekker legehjelp
Alarmsentralen til Fremtind, SOS International, forbereder seg på økt pågang på grunn av varmen. Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen sier:

- Får du behov for legehjelp eller sykehusinnleggelse som følge av overoppheting på reise, vil reiseforsikringen din dekke dette. Men du får ikke dekket avbestilling på grunn av varmen.

Små barn og eldre har størst risiko
Symptomer på begynnende heteslag er svimmelhet, hodepine og kvalme. Da bør man oppsøke kjølige omgivelser. Små barn og eldre har større risiko og bør være ekstra påpasselige, drikke mye væske og ta lange pauser fra solen.

- Det kan også være nyttig å bruke noen dager på å akklimatisere kroppen, sier Hofstad-Nielsen.

Bekymring for ekstremvær
En undersøkelse viser at 1 av 4 som skal utenlands i sommer, frykter ekstremvær og naturkatastrofer som hetebølger. 37 prosent planlegger likevel en utenlandstur.

For å unngå heteslag anbefales det å drikke mye vann og saltholdig drikke, spise salt mat, unngå solen midt på dagen, oppholde seg i aircondition og legge fysisk aktivitet til morgenen.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart