-->

18. juni 2024

Luftfartsstreik kan ramme reisende fra fredag

Fare for flyteknikerstreik fra fredag 📷 ill.foto Lufthansa Technik

Flyteknikerne og NHO Luftfart står steilt mot hverandre i lønnsforhandlingene. Hvis partene ikke blir enige hos Riksmekleren innen midnatt natt til fredag, kan det bli streik som rammer ferietrafikken.
annonse


Uenigheten dreier seg om lønn og arbeidsvilkår for flyteknikerne. Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) har varslet plassoppsigelse for 30 medlemmer i SAS, Norwegian og Widerøe.

NHO Luftfart svarte med å utvide plassoppsigelsen til å gjelde alle NFOs medlemmer, inkludert teknikere i luftambulansetjenesten. NFO mener dette er et forsøk på å fremtvinge tvungen lønnsnemnd, slik som i 2022.

Frykter misbruk av ordningen
 - Det fremstår som at NHO Luftfart planlegger et spill med liv og helse i forsøk på å fremtvinge tvungen lønnsnemnd, noe som vil være et direkte misbruk av ordningen og som undergraver vår rett til arbeidskamp, sier NFO-leder Jan Skogseth.

Han hevder NHO Luftfart har nektet å møte NFO for å avtale hvordan en eventuell streik skal gjennomføres uten å ramme kritiske flyvninger.

NHO Luftfart avviser påstandene og sier utvidelsen av plassoppsigelsen er normal prosedyre. Administrerende direktør Erik Lahnstein understreker at de ønsker å oppnå enighet i meglingen.

Dersom partene ikke blir enige, kan streiken ramme ferietrafikken fra fredag. En konflikt vil også påvirke vedlikeholdet av fly i SAS, Norwegian og Widerøe.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart