-->

15. juni 2024

Norwegian, SAS og Gardermoen topper på punktlighet

 Norwegian og SAS er helt i toppen på punktlighet 📷 wikimedia

SAS og Norwegian, samt Oslo lufthavn Gardermoen, var blant de mest punktlige flyselskapene og flyplassen i Europa i mai. Færre fly ble også kansellert i vår verdensdel forrige måned.
annonse


Norwegian leder an
Norwegian tok føringen i Europa i mai med en punktlighet på 89.53%. Dette representerer en forbedring på nesten 4 prosentpoeng sammenlignet med april, da punktligheten lå på 85.59%. Det viser nattens ferske tall fra analyseselskapet Cirium.

Tidligere i måneden viste Norwegians egne tall at de fraktet 2.138.484 passasjerer, en økning på 12 prosent sammenlignet med mai 2023.

Vår egen Oslo Lufthavn endte på en andreplass blant verdens flyplasser med en punktlighet på 87.97%. Dette er en økning fra 85.84% i april. Gardermoen ble kun slått av flyplassen i Riyadh, Saudi Arabia, som tok førsteplassen med en punktlighet på 88.23%, altså ørsmå marginer som skiller i toppen.

De to andre skandinaviske hovedflyplassene gjør det også bra, med Stocholm Arlanda på en tiendeplass og Köbenhavn Kastrup på en ellevte plass.

Spansk og skandinavisk suksess
Iberia tok andreplassen i Europa med en punktlighet på 86.17%, en liten nedgang fra 86.91% i april. Adolfo Suarez Madrid-Barajas Airport opplevde derimot en nedgang på nesten 2 prosentpoeng, med en punktlighet på 79.06%.

SAS avsluttet måneden på tredjeplass med en punktlighet på 84.83%, en økning på nesten 2 prosentpoeng fra april. København Lufthavn, en SAS-hub, opplevde også en forbedring på nesten 2 prosentpoeng og endte med en punktlighet på 82.85%.

Nedgang for Vueling og LOT
Vueling beholdt fjerdeplassen med en punktlighet på 83.73%, en nedgang på 3 prosentpoeng sammenlignet med april. Barcelona-El Prat Airport, en Vueling-hub, opplevde også en nedgang på nesten 5 prosentpoeng og endte med en punktlighet på 70.52%.

LOT Polish Airlines tok femteplassen med en punktlighet på 82.36%, en nedgang på nesten 5 prosentpoeng sammenlignet med 87.26% i april.

Det er også verdt å merke seg at Norwegian datterselskap Norwegian Air Sweden seilte inm på en niendeplass med en punktlighet på 81.63%.

Nedgang i flykansellering i Europa
I en tid hvor flytrafikken har vært preget av forsinkelser og kanselleringer, ser Europa ut til å gå mot strømmen. I mai opplevde regionen en nedgang på 21% i antall kansellerte flyvninger sammenlignet med april.

Totalt ble 5.584 flyvninger kansellert i mai, mot 7.103 i april. Dette er gode nyheter for reisende i Europa, som kan se frem til en mer stabil og pålitelig flytransport.

Selv om noen selskaper og flyplasser opplevde en nedgang, er den generelle trenden i Europa positiv, med færre kansellerte flyvninger og bedre punktlighet. Dette lover godt for sommerens reiseaktivitet i regionen.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart