-->

15. juni 2024

Icelandair opplever økning i passasjertallene

Icelandair opplever vekst tross færre turister til landet 📷 wikimedia

Islandske Icelandair opplever økt etterspørsel og passasjertall, men merker også endringer i passasjermiksen med færre turister til Island.
annonse


Icelandair transporterte 396.000 passasjerer i mai 2024, en økning på 8% sammenlignet med mai 2023. I løpet av måneden reiste 28% av passasjerene til Island, 16% fra Island, 50% var transitpassasjerer, og 6% reiste innenriks. Kabinfaktoren var 80%, og punktligheten var 85,1%, en økning på 8,5 prosentpoeng sammenlignet med året før.

Endring i passasjermiks
Hittil i år har Icelandair transportert 1,5 millioner passasjerer, 10% flere enn i fjor. Selskapet har imidlertid opplevd en merkbar endring i passasjermiksen. Etterspørselen fra islendinger som reiser utenlands fortsetter å være sterk, men antallet passasjerer som reiser til Island har gått ned på grunn av sterk konkurranse med andre destinasjoner og gjentatt negativ mediedekning knyttet til den seismiske aktiviteten på Reykjanes.

Tilpasning og markedsføring
Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair, sier at selskapet har tilpasset seg den nylige endringen i passasjermiksen ved å utnytte fleksibiliteten i rutenettet for å fokusere mer på transittmarkedet, der de tilbyr 791 forbindelsesmuligheter over Atlanterhavet. Han oppfordrer islandske myndigheter til å prioritere markedsføring av Island som reisemål for å stimulere etterspørselen og øke landets konkurranseevne innen turisme.

Nye ruter og forbedret punktlighet
I mai introduserte Icelandair tre nye sesongdestinasjer: Færøyene, Pittsburgh og Halifax, og økte betydelig frekvensen til mange populære destinasjoner. Selskapet er også det første internasjonale flyselskapet i Seattle som tilbyr tre daglige avganger fra denne byen.

Bogason er svært fornøyd med den betydelige forbedringen i punktlighet, noe som skyldes et sterkt fokus og den utmerkede innsatsen fra Icelandair-teamet. Dette har vært en avgjørende faktor for den økte positive tilbakemeldingen selskapet mottar i passasjerundersøkelser.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart