-->

11. juli 2024

Streik og personalmangler gir dårlig punktlighet

SAS var det eneste lysglimtet for Skandinavia i juni 📷 wikimedia

Ferske tall viser at både SAS, Norwegian og Oslo lufthavn leverer dårlige punklighetstall i juni, i motsetning til mai da de toppet listene. Norwegian er ikke en gang å finne på oversikten, og i Europa ble 46% flere flyvninger kansellert.
annonse


Flere faktorer har bidratt til store forstyrrelser i europeisk luftfart den siste tiden. En omfattende flygelederstreik i Frankrike i slutten av mai førte til tusenvis av kansellerte og omdirigerte flyvninger over hele Europa.

I tillegg sliter mange flyselskaper med alvorlig personalmangel, spesielt når det gjelder piloter og kabinpersonale. Dette har ført til ytterligere kanselleringer ettersom selskapene ikke klarer å bemanne alle avganger.

Antall kansellerte flyvninger i Europa økte kraftig i juni sammenlignet med mai. Totalt ble 8145 flyvninger kansellert i juni, mot 5584 i mai - en økning på hele 46%. Dette har resultert i en generell nedgang i punktlighet for regionens ledende flyselskaper, i følge ferske tall fra analyseselskapet Cirium.

Islandske Icelandair topper nå listen over de mest punktlige flyselskapene i Europa med en punktlighet på 84,08% i juni. På andreplass følger spanske Iberia Express med 82,50%, mens moderselskapet Iberia tar tredjeplassen med 77,69%. Både Iberia Express og Iberia opplevde imidlertid en betydelig nedgang i punktlighet sammenlignet med mai.

Skandinaviske SAS havnet på fjerdeplass med en punktlighet på 77,08% i juni, ned fra 84,83% måneden før, da de sikret seg tredjeplassen. Finnair klatret opp til femteplass med 76,11% punktlige avganger.

I mai var Norwegian det aller punktligste selskapet i Europa med en punktlighet på nær 90%, tallene for juni viser at selskapet ikke en gang er å finne på Ciriums topp-ti-liste over Europas punktligste flyselskap.

Dumpet elleve plasser ned
Oslo lufthavn har dumpet ned til en 13. plass på punktlighetsstatistikken, for verdens flyplasser i juni. Tilbake i mai landet de på en andreplass, bare slått av flyplassen i Riyadh, Saudi Arabia. Det er den samme flyplassen - King Khalid International Airport - som er dens fulle navn, som er vinneren også i juni.

Artikkelen er laget med hjelp av KI, og etterarbeidet av redaksjonen

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart