-->

8. desember 2007

Bombardier vedgår feil på Dash 8 Q400 flyene

Den canadiske flyprodusenten Bombardier, som har levert SAS sine Dash 8 Q400, som havarerte tidligere i år, innrømmer nå feil på understellet. De vil skifte ut et filter på alle fly av denne typen fordi filteret kan kollapse.

Bombardier har fram til nå ikke tatt noe ansvar for gummipakningene som har blokkert en hydraulisk arm, sånn at det høyre landingshjulet ikke kunne slås ut. De har ment at det er SAS-mekanikerne som har gjort feil, da det ble benyttet en gummipakning som var ment for nesehjulopphenget, i understellet.

Overfor den danske havarikommisjonen, som ser på havariet ved Kastrup tidligere i høst, da et SAS-fly av typen Dash 8 Q400 på vei fra Bergen måtte nødlande i den danske hovedstaden, innrømmer nå Bombardier at det er et problem med filteret som kollapset og fikk o-ringen til å komme ut i systemet. Produsenten har nå gått ut og sagt at det skal produseres et nytt filter som er sterkere. Trolig vil disse innrømmelsene fra Bombardier få den danske havarikommisjonen til å peke ut Bombardier som ansvarlig for havariet på Kastrup.
FOTO: Bombardier

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart