-->

14. desember 2007

Norwegian til Bardufoss

Det spekuleres i flere medier om hva Norwegian vil gjøre med flytrafikken sin i Nord-Norge etter at de har vunnet anbudet om transport av forsvarets folk. Et av ryktene (vi presiserer det) går ut på en ny rute fra Oslo til Bardufoss, et ikke helt usansynlig tips.

Det er SAS som i "alle år" har fløyet forsvarets folk, men i høst tapte de anbudsrunden om denne tjenesten, til konkurrenten Norwegian. I dag flyr SAS de ansatte i forsvaret til og fra Bardufoss, Tromsø og Evenes, blant annet med forbindelse til Gardermoen. Norwegian vil foreløpig ikke si noe om hvilke planer de har for dette anbudet, i dag opererer også de på Evenes og i Tromsø. Hvis Norwegian setter opp rute mellom Oslo og Bardufoss vil disse mest sansynlig være åpne for sivile reisende også.

Norwegian vil ikke si noe om sine planer før alle formaliteter er i orden, kontrakter tegnet, og frist for klager har utløpt, denne fristen går ut 21. desember.

Et annet tenkt alternativ er en rute mellom Rygge og Bardufoss, det blir i så tilfelle den første ruten til Nord-Norge fra den nye flyplassen, og den andre innenlandsruten fra Østfold. Det er Norwegian som starter opp ruter til Bergen og 13 destinasjoner i Europa, fra Rygge i midten av februar neste år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart