-->

15. mars 2008

GreenBagTag - sikkert og miljøvennlig

Denne lille metallbrikken, som nylig ble presentert på en reisemesse i Gøteborg, bærer navnte GreenBagTag. Det er en ID-brikke for bagasje som brukes av de store internasjonale flyselskapene verden over, og nå lar den deg også kompensere for miljøutslippene på flyreisen.


GreenBagTag er en videreutvikling av GlobalBagTag, som er et sporingssystem for bagasje. Brikken festes til din bagasje og kommer den på avveie kan den spores via en helt unik database. Store internasjonale flyselskaper benytter seg av, og har tilgang til denne databasen hvor informasjonen om eieren oppbevares, og lett kan spores.

Hver enkelt Global Bag Tag har et unikt serienummer som gjør at bagaget kan spores hvor enn den befinner seg. Hvert år mister millioner passasjererer sin bagasje fordi den ikke kan identifiseres, noe som er helt unødvendig. Glem navneetiketter som ramler av, papirtagger som försvinner. Green Bag Tag er laget i metall og festes med en stålvaier som sitter sikkert på bagasjen din. Du behøver hverken oppgi navn eller adresse, du identifiseres via det unike serienummeret. Blir bagasjen borte kan flyselskapene hjelpe deg ved å søke i databasen der informasjonen om deg ligger. Du oppdaterer informasjonen selv, via nettet, før avreisen om hvor du skal reise, og du kan forandre informasjonen så ofte du vil, helt gratis. Green Bag Tag og Global Tag Tag har livsstidsgaranti.

Det nye med GreenBagTag er at den i tillegg til å ha grunnfunksjonene med data- og sporingsbasen også lar deg betale for din del av miljøutslippene ved en flyreise. Det foregår ved at det du betaler inn utover selve brikkens kostnad, uavkortet går til samarbeidspartneren Carbon Neutral Company, som driver tekniske prosjekter rundt om i verden for å redusere kulldioksidutslippene. For eksempel jobber de med å få vedfyrte ovner i Kina og India, til å bli erstattet med ovner som drives av solenergi, eller erstatte olje- og kullkraft med fornybar energi osv. Det er viktig for Carbon Neutral Company å finne prosjekter som gir umiddelbar effekt på miljøet.

Green Bag Tag kommer i tre forskjellige nivåer, alle med samme grunntjeneste, men med forskjellig pris alt etter hvor mye du ønsker å kompensere for dine miljøutslipp. Grunnprisen er ca. kr 200,-


Foto: GreenBagTag

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart