-->

25. april 2008

"Knut Viking" har landet

I dag overtok SAS Norge det første av tre splitter nye fly av typen Boeing 737-800. Flyene er utstyrt med winglets og markedets mest moderne teknologi for å redusere sine utslipp. Med dette har både SAS og Norwegian fått på plass sine første fly i 737-800 serien. Under åpningen av Rygge medio februar viste Norwegian fram sitt første fly av denne typen.

De nye flyene blir av selskapene og produsenten kalt miljøvennlige, med det mener de at utslippene og forurensingene går ned med winglets (vingetupper), da vingene får et bedre løft og hele flyet krever mindre energi i lufta.
Administrerende direktør i SAS Norge forklarer:.- SAS Norge har landets mest moderne flyflåte. Med ytterligere tre nye fly utstyrt med winglets og moderne teknologi fortsetter vi arbeidet med å redusere det fotavtrykket vi etterlater oss i naturen.

SAS Norge har i dag 54 Boeing 737-fly i trafikk, og har samarbeidet med flyfabrikanten Boeing i mange årtier. De tre nye flyene er den del av den kontinuerlige fornyingen av selskapets flåte. De tre nye flyene vil erstatte to maskiner i den eksisterende flåten i SAS Norge.Selskapet er også i gang med å oppgradere flere fly med winglets.- Erfaringene våre med de nyeste flyene våre viser at winglets reduserer utslippene mer enn vi trodde. For å sette et enda mindre fotavtrykk etter oss i naturen vil vi oppgradere 12 av våre eksisterende fly med den samme teknologien, sier Strand.

Forklaringen på den store utslippsreduksjonen er at vingespennet forlenges, og at vingen får et bedre løft med disse vingetuppene. Det betyr at hele flyet krever mindre energi i lufta. Ombyggingen er kostbar, men SAS regner med å spare inn miljøinvesteringen ved lavere drivstoffutgifter.SAS sin nye maskin "Knut Viking" (bildet) skal benyttes av SAS Norge både innenlands og utenlands, og den nye typen av Boeingmaskiner skal erstatte eldre fly i SAS Norges flyflåte.

Foto: SAS Norge


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart