-->

17. april 2008

Norwegian til Lanzarote og Sharm el Sheikh

Norwegian lanserer i dag to nye ruter for solhungrige nordmenn. Lanzarote er selskapets tredje rute til kanariøyene, og kommer i tillegg til Gran Canaria og Tenerife.

Lanzarote har et sommerlig klima året gjennom, og er et veldig godt alternativ til den norske vinteren. På øya finner man selvfølgelig badestrender, men også muligheter for å oppleve natur og kultur. For i tillegg til moderne tursime har myndighetene også lagt vekt på å bevare tradisjoner, slik at man som turist i dag kan oppleve både naturlandskapet og få et innblikk i hvordan det daglige livet på øya var før den ble et populært reisemål for turister. Flyplassen på Lanzarote ligger tett på attraksjonene, med korte avstander til hovedstanden Arrecife i nord eller feriestedet Puerto Del Carmen i sør. Første fly til Lanzarote letter fra Gardermoen 13. oktober i år, og vil fly hver mandag.Sharm el Sheik i Egypt er rute nummer to som lanseres i dag. Byen som ofte bare omtales som ”Sharm”, er beliggende på Sinai-halvøya i Egypt og har tradisjonelt vært en charterdestinasjon. I Sharm el Sheikh finner man et stort utvalg av flotte hoteller som perler på en snor langs Rødehavet. Stadig flere foretrekker å reise med rutefly og bestille hotell på egenhånd via internett.

Sharm el Sheikh har i likhet med Lanzarote sommerlige temperaturer året rundt. Det lave prisnivået i Egypt gjør at man får mye ut av feriebudsjettet, og dermed kan unne seg det lille ekstra. Er du interessert i dykking, har du kommet til rett sted. Rødehavet byr på en undervannsverden med korallrev og fisker i alle regnbuens farger. En utflukt til pyramidene i Giza og Sfinxen anbefales, de forsvarer utvilsomt sine plasser på UNESCOs verdensarvliste. Du kan reise hit fra 31. oktober, og hver fredag deretter, flyet letter fra Gardermoen.

Turistvisum til Egypt ordner du enkelt ved ankomsten til den moderne flyplassen i Sharm el Sheikh.


Salgsstart for billettene til begge rutene er i morgen, 18. februar kl. 14:00 og prisene for begge destinasjonene starter på kr. 698,- en vei, inkludert skatter og avgifter.

Foto: ukjent


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart